Fettreducering och skulptering formar kroppen

Bukplastik, Behandlingar, fettsugning, Kropp

Modellbild Akademiklinien

En envis dubbelhaka, valkar på ryggen eller en retlig putmage. Det finns vissa områden på kroppen som kost och träning bara inte rår på – som tur är finns det fettreducerande behandlingar som hjälper.

Bukplastik för att forma magen

En plattare och fastare mage står säkert på mångas önskelista så här inför bikinisäsongen. Det finns många skäl till varför magen kan kännas slapp eller puta ut mer med tiden, exempelvis en tidigare graviditet eller viktminskning.

Lösningen för att få till en slankare siluett är för vissa att ta bort överskottshud och fett från magen genom bukplastik. Vid överskott av fett och hud både ovanför och nedanför naveln krävs en mer omfattande operation, en så kallad full bukplastik. Om fett- och hudöverskottet även fortsätter på kroppens baksida behövs en så kallad cirkumferent bukplastik för att uppnå önskat resultat.

Det är viktigt att tänka på att bukplastik inte är en metod för generell viktminskning och att man aldrig kan ersätta träning och kost.

Läs mer om hur bukplastik går till.

Kvinna på stranden

Skulptera kroppen med fettsugning

Kurvor på precis rätt ställen är få förunnat. Det går såklart att påverka sin kroppsform till en viss del, men arvsanlag och exempelvis tidigare graviditeter kan ibland leda till fettansamlingar som är i princip omöjliga att bli av med på egen hand. Fettsugning är ett ingrepp som används för att skulptera fram en mer proportionerlig kroppsform. En fettsugning kan vara ett alternativ för att få önskade konturer på till exempel lår, rygg, armar, haka, knän, vader, höfter och mage. Under en fettsugning avlägsnas fettceller permanent och ger ett långvarigt hållbart resultat.

Fettreducering med kyla

Det finns givetvis även fettreducerande metoder som inte kräver nålar, snitt eller återhämtningstid. Kroppskonturering med laser är en säker och effektiv behandling för att reducera fett kring till exempel BH-valkar, kärlekshandtag, putmage eller ridbyxlår.

 

Isbitar

CoolSculpting – frys bort fettet

Visste du att det går att frysa bort fett? Fettreducering med kyla kallas CoolSculpting och är en skonsam och effektiv behandling för att bli av lokalafettdepåer på kroppen utan kirurgi. Hör journalist och chefredaktör Charlotta Flinkenberg berätta om hur CoolSculpting fungerat för henne. Så här fungerar CoolSculpting.

Före och efter CoolSculpting behandling
Före och efter behandling med CoolSculpting

Se före- och efter bilder

Allt börjar med en konsultation

Har du funderat över om en behandling eller ett ingrepp kan vara rätt för dig. Boka en konsultation, där du får möjlighet att diskutera dina önskemål och förväntningar med en specialist. Du får svar på alla dina frågor och behandlaren eller plastikkirurgen rekommenderar den bästa behandlingen för just dig. Under konsultationen får du även veta pris för eventuell behandling eller ingrepp. Vid behandlingar så som injektioner sker ofta behandlingen vid konsultationstillfället.

Boka konsultation