Fettsugning av haka

Det är väldigt vanligt med fettdepåer eller extra hud under och kring hakan och käkpartiet. Många känner sig besvärade av s.k dubbelhakor och har önskan om en tydligare käklinje. Att få bort sin dubbelhaka är ibland inte möjligt enbart genom kostanpassning eller viktnedgång, utan besväras man mycket kan det vara ett bra alternativ att genomgå en fettsugning av hakan. Att fettsuga hakan är dessutom ett extra tacksamt ingrepp, då denna hud är mycket elastisk och har extra lätt att dra ihop sig efter ett utfört ingrepp – vilket ger ett jämnt och fint resultat.

Fettsugning av dubbelhakan ger ett permanent resultat

Ålder och vår individuella genetik avgör hur väl huden drar ihop sig efter en fettsugning. Huden kring hakan har goda chanser att dra ihop sig väl, men om så inte blir utfallet finns det möjligheter att kombinera en fettsugning med halsplastik, för att avlägsna eventuell överskottshud.

Vid ingreppet avlägsnas ett visst mycket noga avvägt antal fettceller på ett sätt som lämnar minimala – nästintill osynliga små ärr. Fettcellerna borttages därmed permanent, vilket ger ett bestående resultat. En fettsugning är med andra ord inte att liknas vid en bantningsmetod, eftersom resultatet av en viktnedgång innebär att ens befintliga fettceller krymper – medan man vid en fettsugning av hakan istället avlägsnar ett stort antal fettceller helt och hållet.

Vad händer efter ingreppet?

Efter genomförd fettsugning av hakan kan man oftast gå hem redan samma dag. De första två veckorna efter ingreppet ska ett stödförband bäras dygnet runt, därefter kan stödförbandet bäras enbart under nattetid i ytterligare tre veckor. Små blåmärken och en viss svullnad kan uppkomma, men dessa försvinner redan under de första veckorna.

Vill du ha mer information, eller boka en tid för konsultation?

Välkommen att ta kontakt med oss på Akademikliniken

Så går en fettsugning till

Inför operation

Konsultation för injektionsbehandling

Lyssnar till dina önskemål och förväntningar

Första gången du besöker lyssnar vi på dina önskemål, förväntningar och svarar på dina frågor. Du får bland annat information om vilka områden som kommer att förbättras med ett ingrepp, vad det kan kosta och hur lång väntetid det är.

Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer.

Förberedelse inför operation

Om du väljer att gå vidare bokar vi en operationstid. Praktiska information kring operationen får du av en av våra informationssjuksköterskor. Bland annat hur du ska förbereda dig inför din operation, exempelvis narkos.

På operationsdagen

Lokalbedövning och lätt narkos

Ingreppet utförs vanligen under lokalbedövning plus lätt narkos. En av våra erfarna plastikkirurger gör ett litet snitt under hakan och ett bakom varje örat. Därefter sugs fettansamlingen ut från tre olika håll med hjälp av tunna kanyler.

Efter ingreppet

Ärren så gott som osynliga

Om du enbart genomför en fettsugning av hakan får du vila några timmar och sedan gå hem. Väljer du att kombinera fettsugningen med en ansiktslyftning eller annan åtgärd får du stanna över natten.

Du kommer att få blåmärken och vara svullen efter ingreppet under någon vecka. För att minimera detta får du ett stadigt bandage. De små ärren efter sticken blir så gott som osynliga.

Du når oss dygnet runt

När du går hem efter en operation får du alltid ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken och till den kirurg som har genomfört operationen så att du kan nå oss dygnet runt.

Våra priser

Vad kostar en fettsugning haka?

Priset för fettsugning haka beror på en rad faktorer. Bland annat omfattningen av ingreppet och om du ska göra ett kombinationsingrepp. Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under varje klinik.

Se priser för fettsugning av haka

Kombinations- och efterbehandling

Kombinationsingrepp

Man kan med fördel kombinera fettsugningen med en ansiktslyftning eller andra ingrepp som pannlyft & ögonbrynslyft, läppkirurgi och ögonlockskirurgi. Om och vilken form av kombinationsingrepp du kan göra pratar du igenom vid konsultationen.

Boka konsultation

Efterbehandling

För att du ska få en vacker helhet är det viktigt att du vårdar din hud regelbundet. På Akademiklinikens hudcenter kan du boka tid hos våra kompetenta hudterapeuter. Där finns även Akademiklinikens egen hudvårdsserie som vi har utvecklat under flera år av forskning.

Läs mer om våra hudvårdsprodukter