Fettsugning av höfter

Att samla på sig extra fett vid höfterna är något som är väldigt vanligt både för män och kvinnor i alla åldrar. Ofta kallas dessa fettdepåer för ”lovehandles”, och syftar på en upplevelse framförallt kvinnor har av att deras höfter blir högre och midjan mindre uttalad, av dessa fettdepåer kring midjan. För både män och kvinnor resulterar det i att huden och fett hänger över byxlinningen, och kroppen upplevs ojämn i konturerna längs med höfterna. En fettsugning av höfterna kan då vara ett bra alternativ för att jämna ut kroppens konturer och markera midjan på ett tydligare sätt.

En fettsugning av höfterna innebär:

I likhet med fettsugning av andra delar av kroppen innebär en fettsugning av höfterna ett precist utfört ingrepp som enbart lämnar mycket små ärr. Under fettsugningen avlägsnas ett antal fettceller från höfterna. Detta ger ett permanent resultat eftersom kroppen mycket sällan bildar nya fettceller – vid en viktuppgång ökar istället de befintliga fettcellerna i storlek. En fettsugning är med andra ord inte att liknas vid en bantningsmetod, utan är ett plastikkirurgiskt punktingrepp med varaktigt resultat.

Efter operationen bärs ett stödbandage i form av en gördel under tre veckor både natt och dag, för att därefter bäras ytterligare tre veckor enbart under natten. Eventuella blåmärken eller svullnad försvinner under de första veckorna och efterlämnar ett jämnt och fint resultat.

Välkommen att kontakta oss på Akademikliniken för att boka en första konsultation!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev