Fettsugning lår

Många kvinnor upplever problem med fettdepåer längs övre delen av låren, så kallade ridbyxlår. Detta är ett av de vanligaste områdena att överväga för fettsugning, då det kan vara väldigt svårt att bli av med överskottsfettet på låren, även om man har en sund och aktiv livsstil i övrigt. Hur våra fettceller i kroppen fördelar sig är till stor del genetiskt bestämt, men om man upplever stora besvär och känner sig obekväm, är det relativt okomplicerat att genomföra en fettsugning av låren.

Skillnad mellan fettsugning av lår – och fettsugning av insida lår?

En fettsugning av låren är ett av de allra vanligaste ingreppen för fettsugning och också ett av de första områdena som historiskt sett blivit behandlat med denna typ av plastikkirurgi. Låren och ryggen är nämligen två av de ställena på kroppen där huden har som bäst förmåga att dra ihop sig och återställa en slät yta efter ett genomfört ingrepp.

De flesta (framförallt) kvinnor har emellanåt problem med irriterad hud på insidan av låren, till följd av fettansamlingar på övre delen av lårens insida. En fettsugning kan vara ett mycket bra alternativ för att bli av med dessa fettansamlingar och slippa hudirritationen. På insidan av låren har dock huden i regel mer varierande elasticitet (jämfört med utsidan av låren), vilket bör tas med i beräkningarna inför en eventuell fettsugning av lårens insida. Har man ett större hudöverskott kan detta lösas med en lårplastik.

Bestående resultat

Oavsett vilken sida av låren man väljer att fettsuga, är en stor fördel att fettcellerna tas bort permanent, och kan med andra ord inte återkomma. En fettsugning är alltså inte att betrakta som en bantningsmetod, eftersom ens befintliga fettceller vid en viktnedgång/viktuppgång krymper respektive sväller, utan en fettsugning av låren är en plastikkirurgisk punktinsats där fettcellerna avlägsnas helt och hållet.

Vi på Akademikliniken är mycket noga med att boka in flera personliga konsultationer och hålla en bra dialog med dig som patient, allt för att uppnå realistiska och rätt satta mål utifrån dina individuella förutsättningar.

Vill du veta mer? Varmt välkommen att kontakta oss för en första konsultation!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev