Fettsugning av mage

Att vi tenderar att samla på oss en del överskottsfett på olika delar av kroppen är inget nytt eller ovanligt. Var våra egna fettdepåer hamnar är individuellt och är beroende av bland annat vår genetik och levnadsvanor. Det är mycket vanligt att med åren lägga på sig en del överskottsfett på magen både för män och kvinnor. Det kan också vara svårt att bli av med dessa fettansamlingar, trots träning och eventuell kostanpassning. En fettsugning av magen och eventuellt midjan är en bra metod för att få en plattare mage med tydligare midja. Detta kan utgöra ett bra komplement – eller alternativ – till att med hjälp av bukplastik operera magen, efter exempelvis en graviditet.

Att fettsuga magen – hur blir resultatet?

Framförallt är det fettansamlingar centralt på buken som kan vara extra svåra att bli av med. Vanligtvis går du hem några timmar efter att operationen är klar. Skulle en mycket stor mängd avlägsnas kan det bli aktuellt att stanna en natt. Smärta efteråt är inte av någon skrämmande karaktär utan man är framförallt öm de första dagarna. Du får recept på smärtstillande medicin.

En fettsugning av magen ger i regel ett väldigt jämnt resultat, då huden kring magen drar ihop sig väl efter utfört ingrepp. Skulle det uppstå mycket överskottshud kan det vara lämpligt att kombinera en fettsugning av magen med bukplastik.

Under ingreppet tas ett bestämt antal fettceller bort från det aktuella området, ingreppet lämnar endast mycket små ärr på ca 5-6 cm. Efteråt bärs en gördel under sammanlagt sex veckor för att ge extra stöd. Gördeln bidrar till att minska svullnad och hjälper huden att dra ihop sig. Eventuella blåmärken kan förekomma, men dessa brukar försvinna efter ett par veckor.

Vill du boka en konsultation för att få mer information om vad vi kan göra för dig?

Välkommen att ta kontakt med oss på Akademikliniken!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev