Fettsugning av mage

Att vi tenderar att samla på oss en del överskottsfett på olika delar av kroppen är inget nytt eller ovanligt. Var våra egna fettdepåer tenderar att hamna är högst individuellt och är beroende av bland annat vår genetik och levnadsvanor. Det är mycket vanligt att med åren lägga på sig en del överskottsfett på magen. Det kan också vara svårt att bli av med dessa fettansamlingar, trots träning och eventuell kostanpassning. En fettsugning av magen och eventuellt midjan är en bra metod för att få en plattare mage med tydligare midja. Detta kan utgöra ett bra komplement – eller alternativ – till att med hjälp av bukplastik operera magen, efter exempelvis en graviditet.

Att fettsuga magen – hur blir resultatet?

Framförallt är det fettansamlingar på nedre delen av magen som tenderar att vara extra svåra att bli av med. Det är även dessa delar av magen som är lättast att behandla med fettsugning, då fettcellerna på nedre delen av buken är mer löst bundna än vad de är i området över naveln.

En fettsugning av magen ger i regel ett väldigt jämnt resultat, då huden kring magen drar ihop sig väl efter utfört ingrepp. Skulle det uppstå mycket överskottshud kan det vara lämpligt att kombinera en fettsugning av magen med bukplastik.

Under ingreppet tas ett bestämt antal fettceller bort från det aktuella området, ingreppet lämnar endast mycket små ärr som är nästintill osynliga. Efteråt bärs en gördel under sammanlagt sex veckor för att ge extra stöd. Eventuella blåmärken och svullnad kan förekomma, men dessa brukar försvinna efter ett par veckor.

Vill du boka en konsultation för att få mer information om vad vi kan göra för dig?

Välkommen att ta kontakt med oss på Akademikliniken!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev