Fettsugning av knän

Många upplever sig ha oproportionerlig form på benen, jämfört med övriga kroppen – inte sällan är det fettdepåer på insidan av knät som skapar en upplevelse av större ben än vad man egentligen har. Just dessa ansamlingar av extrafett kan vara svåra att bli av med, även om man anpassar sin träning och sin kosthållning. Besväras man mycket av sina stora knän kan en fettsugning av knäna – eller insidan av knäna – vara en god idé.

Vad innebär en fettsugning av knäna?

Att forma knäna genom fettsugning gör mycket för att påverka benens siluett. Att benet smalnar av mot knäna och inte är jämnstort hela vägen från lår till knä, anses som en proportionerlig benform. Eftersom fettansamlingar vid knäna är svåra att bli av med på andra vis, är en fettsugning ett effektivt sätt att uppnå dessa proportioner.

Vid en fettsugning av knäna avlägsnas en välavvägd mängd fettceller permanent, vilket betyder att resultatet är bestående – till skillnad från en viktnedgång där det befintliga antalet fettceller istället krymper (respektive sväller vid en viktuppgång). Ingreppet lämnar minimala ärr som är nästintill osynliga. De första tre veckorna efter fettsugningen bärs en stödstrumpa/ett stödförband dygnet runt, och därefter bärs stödstrumpan enbart nattetid de nästföljande tre veckorna. Mindre blåmärken och svullnad kan förekomma, men dessa försvinner inom de första veckorna efter ingreppet.

Vill du boka en tid för konsultation? Varmt välkommen att ta kontakt med oss på Akademikliniken!