Bli av med hudöverskott efter kraftig viktminskning

När man går ner kraftigt i vikt kan man få ett påtagligt hudöverskott. För att åtgärda den här typen av problem kan vi erbjuda en rad olika ingrepp.

När man går ner kraftigt i vikt kan man få ett påtagligt hudöverskott då huden inte drar ihop sig efter att ha blivit uttänjd. Det kan yttra sig i form av en hängande mage, hängande bröst, sladdriga armar, lår eller stuss. Man kan också känna sig besvärad av mindre påtagliga estetiska avvikelser som en bullig buk eller hudöverskott på lårens insida.

Olika ingrepp efter viktminskning

För att åtgärda den här typen av stora hudöverskott kan vi erbjuda en rad olika ingrepp som till exempel bröstoperationer, bröstlyft, bröstreduktion, bukplastik, ryggplastik samt lår- och armplastik.

Under det första konsultationsbesöket samråder en av våra läkare med dig om vilken behandlingsform som är lämpligast, allt för att skapa ett utseende som stämmer överens med dina förutsättningar och förväntningar.

Att tänka på före operation

Läs här vad du behöver tänka på före din operation.

Inför operation

Lyssnar till dina önskemål och förväntningar

Första gången du besöker oss lyssnar vi på dina önskemål, förväntningar och svarar på dina frågor. Du får bland annat information om vilka områden som kommer att förbättras med ett ingrepp, vad det kan kosta och hur lång väntetid det är.

Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer.

Förberedelse inför narkos

Praktiska information kring operationen får du av en av våra informationssjuksköterskor. Bland annat hur du ska förbereda dig inför din operation, exempelvis narkos.

På operationsdagen

Håll dig i god form

Du förbereder dig inför operationen på bästa sätt genom att hålla dig i god form och ta reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter operationen.

Efter ingreppet

Lyssna till kroppens signaler

Eftersom läkningsprocessen är individuell är det viktigt att du lyssnar till kroppens signaler och anpassar dig efter dem. Den första tiden rekommenderar vi att du avstår träning och andra fysiska aktiviteter och håller igång med lugna promenader.

Tänk dock på att använda solkräm med en hög skyddsfaktor under de första sex månaderna.

Du når oss dygnet runt

När du går hem efter en operation får du ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken och till den kirurg som har genomfört operationen så att du kan nå oss dygnet runt.

Våra priser

Vad kostar operation efter viktminskning?

Priset för en operation efter viktminskning beror på en rad faktorer. Bland annat på omfattningen av ingreppet och om du ska göra ett kombinationsingrepp.

I samband med en konsultation får du träffa en plastikkirurg som lyssnar på dina önskemål och förväntningar samt svarar på dina frågor. Plastikkirurgen rekommenderar vilken behandling hen tycker är mest lämpad för just dig. Här får du också all information du behöver inkluderat kostnad för ditt ingrepp.

Se priser för efter viktminskning