Med Belkyra blir du av med dubbelhakan

Belkyra är en injektionsbehandling som gradvis kan minska en dubbelhaka och förbättra utseendet på fettansamlingen under hakan. Behandlingen riktar in sig på och bryter ner fettceller under hakan utan kirurgi.

Dubbelhakor kan ha många orsaker, som åldrande, gener eller viktuppgång. Även smala personer kan ha dubbelhaka och det kan vara svårt eller till och med omöjligt att banta eller träna bort.

Bryter gradvis ner fettcellerna

För att bli av med dubbelhaka finns olika metoder – både kirurgiska och icke-kirurgiska. Belkyra är det första godkända läkemedlet för behandling av oönskat fett under hakan i form av dubbelhaka.

Behandlingen bryter gradvis ner fettcellerna under hakan och ger ofta en mer markerad hakprofil. Belkyra innehåller den aktiva substansen deoxicholsyra som tillverkas naturligt i kroppen för att underlätta nedbrytningen av fett.

Så går en Belkyrabehandling till

Inför behandlingen

Vi går igenom dina förutsättningar

Innan din behandling träffar du din behandlare där ni pratar igenom hur det går till, hur dina dina önskemål ser ut och dina förutsättningar.

Behandlaren undersöker hur du mår och anpassar sedan Belkyra-behandlingen till dina behandlingsmål. Tillsammans avgör behandlaren och du vilken behandlingsplan som är mest lämplig.

På behandlingsdagen

Ett behandlingstillfälle tar runt 15-20 minuter.

Din behandlare injicerar små mängder av läkemedlet på flera olika ställen i det område som ska behandlas. Hur mycket Belkyra du kommer att få och hur många behandlingar som behövs beror på mängden fett under hakan.

Synlig förbättring av hakprofilen

De flesta som behandlas med Belkyra upplever en synlig förbättring av hakprofilen redan efter två till fyra behandlingar. För en del krävs det upp till sex behandlingar för att nå ett optimalt resultat.

Tidsintervallet mellan varje behandling ska alltid vara minst sex veckor. När önskat resultat har uppnåtts krävs oftast ingen ytterligare behandling.

Efter behandlingen

Konsultation hos Akademikliniken

Bieffekterna tillfälliga

Precis som vid andra injektionsbehandlingar kan du uppleva biverkningar av Belkyra. Direkt efter behandlingen kan du uppleva smärta, svullnad/vätskeansamling, blåmärken eller minskad känslighet under hakan.

De här effekterna är i allmänhet tillfälliga och försvinner av sig själva. Biverkningarna är oftast störst efter det första behandlingstillfället och minskar i takt med att behandlingarna fortsätter.

Konsultation

Vad kostar en Belkyrabehandling?

Det exakta priset för en behandling med Belkyra beror på omfattningen av problemet och preliminär plan för hur många injektionstillfällen som förväntas. I samband med konsultationen får du en kostnadsberäkning.

Se priser för Belkyra

Efterbehandling

För att du ska få ett långsiktigt bra resultat är det viktigt att du vårdar din hud regelbundet. På Akademiklinikens hudcenter kan du boka tid hos kompetenta hudterapeuter. Där finns även Akademiklinikens egen hudvårdsserie som utvecklats under flera års forskning.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev