Unna din hud en nystart

Hud, Vår expertis

Kvinna som tvättar sig i ansiktet

Äntligen är sommaren på väg och det är dags att skämma bort huden efter en lång och mörk vinter. Det finns en rad behandlingar på våra kliniker för att öka lyster, spänst eller motverka ålderstecken. Bara du vet vad du vill ha men våra hudterapeuter kan hjälpa dig med vad du behöver.

Hudterapeuten hjälper dig att få en vackrare och friskare hy

Den oskrivna regeln – Skydda huden från solen

Att kasta sig ut i sommaren är lockande men glöm inte att sola säkert! Huden i ansiktet är extra känslig för solens strålar och kräver en hög solskyddsfaktor.

Akademiklinikens egna  prisvinnande dagkräm Day Maximal Sense med solskyddsfaktor 50 ger ett högt UV-skydd mot både UVA och UVB-strålar. Den fungerar också utmärkt under make-up. Krämen innehåller botaniska extrakt som återfuktar, reparerar och ger skydd mot fria radikaler.

Solskydd är a och o för en fin hy. Day Maximal Sense samt alla våra andra specifikt framtagna hudvårdsprodukter finns på våra kliniker att inhandla eller så kan du beställa online direkt i vår webbutik AKSkinCare.

Maximum Sense Solskydd Spf50dsfaktor

 

Micro-Needling mot ålderstecken /hudförfining

Märker du av att din hud åldras? Fina linjer, acneärr, förstorade porer och upphöjda ärr är några av de vanligaste tecknen på mogen hy. Många väljer att bromsa dessa ålderstecken med Dermapen, en avancerad fraktionerad nålbehandling som ökar hudens produktion av kollagen. Behandlingsmetoden går ut på att 16 sterila engångsnålar skapar tusentals mikroskopiska kanaler ner i huden som stimulerar den naturliga kollagenproduktionen.

Dermapen men även kemiska peels kan du med fördel göra under sommaren men under förutsättning att du skyddar huden från sol under 48-timmar efter behandlingen. Läs mer om hudföryngring.

 

Ta bort hudförändringar så som leverfläckar och pigmenteringar

Små bruna prickar som lyser extra starkt när sommarsolen tittar fram. De flesta av oss har leverfläckar på kroppen, de är helt naturliga och blir ofta fler med åldern.

Vissa hudförändringar eller leverfläckar vill man kanske ta bort av estetiska skäl och det finns olika metoder att använda sig av. Födelsemärken bör i regel skäras bort, vilket är ett väldigt enkelt ingrepp som utförs av läkare i lokalbedövning. Läs mer om borttagning av födelsemärken. När det gäller pigmenteringar av typen solskador rekommenderar vi laserbehandling som utförs av våra auktoriserade och specialutbildade hudterapeuter.

Har du födelsemärken som växer, kliar, ändrar form eller färg kan du boka konsultation utan remiss hos vår hudläkare i Stockholm.

Boka tid hos hudläkare

 

Kvinna med fräknar

Ärr som inte bleknar

Många har ärr efter skador eller operationer tidigare i livet. Med tiden bleknar de flesta ärren men det finns många individuella faktorer som påverkar hur ärr ser ut och hur de förändras. Om du funderar på att ta bort ett ärr finns det ett flertal metoder att välja bland.

För att åtgärda indragen ärrvävnad att skära bort ärren och föra in ett fettlager under huden. På så sätt kommer ärrytan upp i normal höjd. Ärrkorrigering liknande detta och korrigering av större ärr utförs på våra plastikkirurgiska kliniker i Stockholm, Göteborg och Malmö. Mindre ärr från t ex acne eller sår kan behandlas med flera olika metoder av våra hudterapeuter på våra Skin Centers.

Få fin hy med hjälp av injektionsbehandling

Motverka ålderstecken med Profhilo

Med åldern tappar huden sin spänst och kan kännas slapp på vissa ställen. För dig som funderar på att börja motverka dessa tecken kan Profhilo vara ett alternativ. Det är en injicerbar hyaluronsyrabaserad produkt som injiceras under huden  och som sedan stärker och återfuktar huden. Det har även en remodellerande effekt på åldrande vävnad som börjar tappa sin spänst. Se före-och efterbilder samt läs mer om behandling med Profhilo.

Ungdomligare utseende med fillers

Ju äldre vi blir desto mindre volym får vi i till exempel kinder, käklinjer och läppar. Att vilja fylla ut specifika områden för en ungdomligare look är vanligt och fillers är en av de mest populära estetiska behandlingarna eftersom de ger omedelbart resultat. Fillers kan även användas för att motverka djupa eller markerade linjer eller för att jämna till en ojämn näsa. Läs om hur fillers fungerar eller boka en konsultation/behandling direkt.

Erbjudande 20% på Injektionsbehandlingar under juni 2020

Under Juni 2020 har vi en fantastiskt erbjudande om 20% på alla injektionsbehandlingar så passa på att fixa det sista inför sommarsemestern redan nu.

Läs mer om erbjudande