Sladdrig hud

Hud

bukplastik

En slapp eller sladdrig hud är ett vanligt ålderstecken men kan även vara resultatet av stor viktminskning. I dessa fall söker sig många till estetiska behandlingar för att återfå hudens spänst och fasthet. Vi på Akademikliniken förstår vikten av att känna sig bekväm i sin egen kropp och erbjuder skräddarsydda lösningar som behandlar och motverkar sladdrig hud.  

Varför får man sladdrig och slapp hud?

Huden kan bli slapp och förlora sin elasticitet av flera anledningar. De vanligaste inkluderar en naturlig åldrandeprocess, genetiska faktorer, viktminskning, graviditet och miljöpåverkan såsom solskador. Kollagen och elastin, som är avgörande för hudens spänst och elasticitet, minskar naturligt med åldern, vilket leder till att huden blir mindre fast och kan börja hänga.

Sladdrig hud på olika delar av kroppen

Slapphet i huden, ofta beskriven som sladdrig hud, är ett vanligt förekommande tillstånd som påverkar olika delar av kroppen, särskilt de områden där huden är mer benägen att förlora sin elasticitet och fasthet:

  • Ansikte och hals: De mest drabbade områdena inkluderar ansiktet och halsen, som ofta är de första att visa tecken på åldrande genom rynkor och en minskad spänst.
  • Underarmar: Med tiden kan huden på underarmarna förlora sin fasthet och börja hänga, ofta som en följd av naturligt åldrande eller betydande viktminskning. Denna förändring kan vara särskilt märkbar när armen lyfts och kan medföra att individer känner sig obekväma att bära kortärmade kläder.
  • Mage: Magområdet är särskilt utsatt för slapp hud på grund av graviditet, viktfluktuationer eller snabba viktminskningar, vilket kan sträcka ut huden och minska dess elasticitet. Detta kan resultera i ett överskott av lös hud som kan vara svårt att åtgärda enbart genom diet och motion.
  • Lår: På insidan av låren har huden en tendens att bli slapp och sladdrig eftersom huden oftast är tunnare och mindre elastisk där. Även här kan åldrande och viktminskning bidra till att huden blir mindre spänstig och fast.

Kan man träna upp sladdrig hud?

Många tror att det går att “träna bort” slapp och sladdrig hud, särskilt efter viktminskning. Även om fysisk träning kan förbättra den övergripande hälsan och öka muskelmassan, vilket kan bidra till ett fastare utseende, kan träning aldrig helt återställa hudens elasticitet. Det är här estetiska behandlingar och hudvård kommer in i bilden som alternativa lösningar.

Hur kan jag få en fastare hud?

Vi på Akademikliniken erbjuder en rad behandlingar som kan hjälpa till att strama åt en slapp och sladdrig hud. Valet av behandling beror på hudens skick, det behandlade området och dina personliga mål.

Vi erbjuder bland annat:

Lider du av sladdrig hud?

Det första steget för att behandla en sladdrig hud är att boka en konsultation med oss. Under konsultationen kommer vi att diskutera dina önskemål, utvärdera din hud och rekommendera en behandlingsplan som är skräddarsydd för dig. Kontakta oss idag för att börja din resa mot en fastare och mer strålande hud.

Boka konsultation