Professionell hjälp med acne i Stockholm

Ansikte, Behandlingar

acne stockholm

Acne är en vanlig hudåkomma som drabbar människor i alla åldrar, men särskilt tonåringar och unga vuxna. Om du bor i Stockholm och söker efter hjälp för dina hudproblem, står vi på Akademikliniken redo. Med flera kliniker runtom i staden erbjuder vi personligt anpassade behandlingar för acne och ser fram emot att hjälpa dig.

Kort om acne

Acne är en hudsjukdom som involverar talgkörtlarna vid basen av hårfolliklarna. Detta hudtillstånd uppstår när hårfolliklarna blir tilltäppta, med olja och döda hudceller, och i sin tur inflammerade. Detta leder i sin tur till pormaskar, varbildningar, knölar och i värsta vall cystor. Acne kan vara genetiskt, hormonellt betingat eller relaterat till livsstilsfaktorer som stress och viss kost.

Akademiklinikens Stockholmskliniker

Vi har flera kliniker i Stockholm som är inriktade på estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi samt avancerad hudvård. På våra Skin Centers i Stockholm erbjuder vi en rad olika hudvårdsbehandlingar för att motverka och bekämpa acne. Vårt team av erfarna hudvårdsspecialister använder sig av den senaste tekniken och för oss är det viktigt att skapa en individuellt anpassad behandlingsplan för att bekämpa just din typ av acne.

Här hittar du våra Skin Centers i Stockholm:

Vilka acnebehandlingar erbjuder vi i Stockholm?

Vi erbjuder effektiva och skonsamma behandlingar för både acne och acneärr. Vi använder en kombination av modern teknik och beprövade metoder för att uppnå bästa möjliga resultat. Här följer en närmare titt på några av de behandlingar vi erbjuder.

Kemisk peeling

Våra kemiska peelingarbehandlingar använder noggrant utvalda syror för att varsamt exfoliera huden, vilket främjar ny celltillväxt och förbättrar hudens textur och ton. Denna behandling är särskilt effektiv för att minska utseendet av acneärr. Genom att stimulera hudens naturliga regenereringsprocess kan vi effektivt minska både aktiva acneutbrott och läka befintliga ärr. Acnelan är en peeling mask, speciellt utformad för att intensivt behandla olika former av acne. Denna behandling minskar talgproduktionen, minimerar porerna och motverkar tillväxten av acnebakterier.

Kleresca

Kleresca använder en unik teknik som omvandlar ljus för att stimulera hudens egna reparationsprocesser. Denna icke-invasiva behandling minskar inflammation och talgproduktionen, samt främjar bildandet av kollagen, vilket leder till en förbättrad hudstruktur och minskning av acneärr.

Microneedling

Microneedling är en behandling som använder små nålar för att skapa mikroskador i huden, vilket stimulerar hudens naturliga läkningsprocess och kollagenproduktion. Denna metod är särskilt effektiv för att behandla acneärr genom att förbättra hudens textur och elasticitet, samt minska ärrvävnadens utseende.

Laser & IPL

Vår fraktionerade laserbehandling, Frax 1550, är en avancerad laserbehandling som riktar sig mot både aktiva acneutbrott och acneärr. Behandlingen arbetar genom att leverera preciserade mikrostrålar av laserljus till huden, vilket stimulerar ny kollagenbildning och främjar en jämnare hudton. Denna teknik är särskilt lämplig för djupare acneärr och erbjuder långvariga resultat med minimal återhämtningstid.

Avancerade hudvårdsprodukter och rådgivning

Hos våra Skin Centers i Stockholm kan du även få hjälp med medicinska hudvårdsprodukter, speciellt utformade för att hantera acne och förebygga framtida utbrott. Vi kan även bidra med rådgivning om olika livsstilsfaktorers påverkan på acne, för att identifiera och hantera eventuella utlösande faktorer som kost och stress.

Boka konsultation