Imagebild för Akademikliniken

Acnelan – Acnebehandling

Acnelan system är en effektiv behandling avsedd för att förbättra mild till måttlig acne samt fet och tilltäppt hy. Eftersom Acnelan system är effektiv på alla hudtyper och etniciteter, är alla som lider av oren och tilltäppt hud potentiella patienter. Vid en konsultation hos hudterapeut kommer en behandlingplan att sättas upp för just dig.

Acnelan och hemmabehandling

Acnelan är en effektiv behandling avsedd för att förbättra mild till måttlig acne samt fet och tilltäppt hy. Acne är en komplex åkomma där flera faktorer bidra till uppkomsten, bland annat en rubbning i hur döda hudceller flagnar av, ökad mängd hudtalg och bakterier i talgkörtlarna. Detta leder till att talgkörtlarnas utförsgångar täpps till och det uppstår inflammation som syns som finnar på hudytan.

Acne är ett kroniskt och återkommande hudtillstånd som inte kan botas men kontinuerligt behandlas med passande hemmaprodukter för att bibehålla resultatet. Förbättringen kommer successivt.

Acnelan System kombinerar en rad beprövade aktivämnen i en unik sammansättning för att:

  • Öppna upp tilltäppta utförsgånger
  • Hjälper till att normalisera talgproduktionen
  • Minskar tillväxten av skadliga bakterier i utförsgångarna
  • Motverkar inflammation
  • Påskyndar utlänningen av existerande finnar och pigmentfläckar relaterade till finnar.

För att få önskad effekt bör man räkna med cirka 6 behandlingar. Behandlingen utförs i Stockholm, Göteborg och Malmö m. fl. orter.

Imagebild för Akademikliniken

Inför behandlingen- konsultation

Alla behandlingar på Akademikliniken föregås av en konsultation. Vid konsultationen analyseras hudtyp och hudtillstånd samt att en medicinsk historia tas.

Dina behandlingsmål och förväntningar kommer diskuteras och terapeuten kommer att berätta mer om behandlingsalternativ och vad som realistiskt kan uppnås. Vid önskemål om Acnelan peel sammanställs en individuell behandlingsplan inklusive hudvård för dig och dina behov.

Behandling med Acnelan Peel

Acnelan system omfattar såväl klinik- som hemmabehandling. På kliniken behandlas huden med en peel mask som får sitta i några minuter innan den neutraliseras och tvättas av.  Efter peelen är huden lätt rodnad men man kan sminka sig och återgå till jobb och sociala aktiviteter. Solskydd är ett absolut måste!

Efter 2-3 dagar börjar huden flagna, speciellt kring mun och haka. Graden av flygning är individuell och motsvarar i de flesta fall en flaggning efter en solbränna.

Första 2 dagar används endast rengöring, fuktkräm och solskyddsfaktor.

Efter 3 dagar återupptar man sin hemmabehandling fram till nästa peeling. I regel krävs det 3-6 peels med 2-3 veckors mellanrum för att uppnå det önskade resultat, men en individuell behandlingsplan sätts upp vid din konsultation. Behandlingen på kliniken går alltid hand in hand med produkter för hemmabruk för att ett optimalt resultat ska uppnås.

Det är viktigt att följa den angivna behandlingsrutinen noga för att uppnå bästa möjliga resultat. Huden kan blir känslig, torr och röd i början av behandlingen. Solexponering bör undvikas och daglig SPF är ett måste.

Efter behandling

Inom 8-12 veckor kommer huden blir renare och mindre fet. Märken från tidigare finnar börjar blekna.  Dessa resultat kommer att fortsätta att förbättras och stabiliseras under behandlingens gång.

Vad kostar en Acnelan-behandling?

I samband med en konsultation hos en hudterapeut kan du få kostnaden för vad en behandling skulle kosta för dig baserat på behandlingsområde och antal behandlingstillfällen.

Se priser för Acnelan