Fettsugning haka för män

Allt fler män tar kontakt med Akademikliniken för att åtgärda sina dubbelhakor. Det kan åtgärdas med fettsugning. Ibland behöver även överskottshud tas bort.

Många män har oönskade fettansamlingar som ibland är omöjliga att få bort. Oavsett om de tränar eller äter rätt. Fettsugning är en effektiv metod för att få bort dessa lokala fettdepåer och att göra hals- och käkkonturerna mer definierade.

Ta bort överskotthud hos äldre män

Hos en relativt ung man med bra elasticitet i huden brukar det räcka med fettsugning. För att få ett motsvarande resultat hos äldre män kan man också behöva sträcka och ta bort överskottshud.

Så går en fettsugning till

Inför operation

Lyssnar till dina önskemål och förväntningar

Första gången du besöker lyssnar vi på dina önskemål, förväntningar och svarar på dina frågor. Du får bland annat information om vilka områden som kommer att förbättras med ett ingrepp, vad det kan kosta och hur lång väntetid det är.

Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer.

Förberedelse inför operation

Om du väljer att gå vidare bokar vi en operationstid. Praktiska information kring operationen får du av en av våra informationssjuksköterskor. Bland annat hur du ska förbereda dig inför din operation, exempelvis narkos.

På operationsdagen

Lokalbedövning och lätt narkos

Ingreppet utförs vanligen under lokalbedövning plus lätt narkos, så kallad sedering, där du inte får en tub i halsen som vid sövning utan andas själv. En av våra erfarna plastikkirurger gör ett litet snitt under hakan och ibland ett bakom varje öra. Därefter sugs fettansamlingen ut från ett eller olika håll med hjälp av tunna kanyler.

Efter ingreppet

Ärren så gott som osynliga

Om du enbart genomför en fettsugning av hakan får du vila några timmar och sedan gå hem. Väljer du att kombinera fettsugningen med en ansiktslyftning eller annan åtgärd får du stanna över natten.

Du kommer att få blåmärken och vara svullen efter ingreppet under någon vecka. För att minimera detta får du ett stadigt bandage. De små ärren efter sticken blir så gott som osynliga.

Du når oss dygnet runt

När du går hem efter en operation får du alltid ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken och till den kirurg som har genomfört operationen så att du kan nå oss dygnet runt.

Våra priser

Vad kostar en fettsugning haka?

Priset för fettsugning haka beror på en rad faktorer. Bland annat omfattningen av ingreppet och om du ska göra ett kombinationsingrepp. Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under varje klinik.

Se priser för fettsugning haka

Kombinations- och efterbehandling

Kombinationsingrepp

Man kan med fördel kombinera fettsugningen med en ansiktslyftning eller andra ingrepp som pannlyft & ögonbrynslyft, läppkirurgi och ögonlockskirurgi. Om och vilken form av kombinationsingrepp du kan göra pratar du igenom vid konsultationen.

Efterbehandling

För att du ska få ett långsiktigt bra resultat är det viktigt att du vårdar din hud regelbundet. På Akademiklinikens hudcenter kan du boka tid hos kompetenta hudterapeuter. Där finns även Akademiklinikens egen hudvårdsserie som utvecklats under flera års forskning.

Läs mer om våra hudvårdsprodukter