Bröstförstoring hos ledande specialister i Göteborg

På vår klinik på Guldhedstorget i Göteborg är vi experter på estetisk bröstförstoring. Med vår egen AK-metod kan du känna dig trygg med att slutresultatet blir som planerat, operationen går snabbare och att risken för komplikationer minimeras.

Bröstförstoring är det mest efterfrågade plastikkirurgiska ingreppet på de flesta kliniker runtom i världen. Så även hos oss på Guldhedstorget. Många kvinnor upplever att brösten förlorar sin spänst, volym och fasthet med åren. En bröstförstoring kan också göras för att korrigera medfödda missbildningar eller rekonstruera bröstet efter cancer.

Väletablerad klinik i Göteborg

Vänder du dig till vår väletablerade klinik i Göteborg med specialister i plastikkirurgi, högt säkerhetstänk och lång erfarenhet så är risken för komplikationer efter en bröstförstoring liten.

Förstora brösten med naturligt resultat

Med dagens moderna tekniker, implantat av hög kvalitet och en skicklig plastikkirurg som lyssnar på dina önskemål och utgår från dina förutsättningar, får du ett naturligt fint resultat och en byst som du kan känna dig nöjd med under lång tid framåt.

Så går en bröstförstoring till

Inför operation

Visualiserar brösten med 3D-simulering

Vid ett första besök hos oss träffar du en plastikkirurg som lyssnar på dina önskemål och förväntningar. Vi går också igenom operationen och svarar på dina frågor.

Vid konsultationen använder vi oss av 3D-simulering som visar hur dina bröst kommer se ut efter operationen. Men hjälp av systemet kan vi titta på hur olika storlekar och olika typer av implantat skulle se ut på dig (runda eller droppformade).

Ger råd och stöd inför ditt val

Vi mäter även bröstens och bröstkorgens dimensioner för att kunna beräkna vart vi ska placera dina implantat. Våra plastikkirurger och sjuksköterskor kan ge råd och stöd, men avgörande för valet av implantat och storlek är dina önskemål och vad som är medicinskt och tekniskt möjligt.

Hjälper dig att boka operationstid

Vid besöket får du information om vad ingreppet kan kosta samt våra väntetider med mera. Du kommer också att få fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd och eventuella tidigare sjukdomar och operationer. Om du väljer att gå vidare med en operation hjälper vi dig med en tid som passar dig

På operationsdagen

Fotografering av operationsområdet

Du förbereder dig inför operationen på bästa sätt genom att hålla dig i god form och följer våra rekommendationer om vad som gäller före, under och efter operationen.

På operationsdagen träffar du din plastikkirurg igen som fotograferar operationsområdet. Du får också träffa din narkosläkare.

Operationen tar en timme

Operationen sker under narkos och tar cirka en timme. Implantatet placeras bakom eller framför bröstmuskeln. Vanligtvis sys snitten ihop med dolda stygn som kroppen successivt absorberar.

Efter operationen kommer du till vår bevakade uppvakningsavdelning. Därefter stannar du kvar på Akademiklinikens vårdavdelning tre till sex timmar för omvårdnad och smärtlindring.

Sport-BH de första veckorna

På operationsdagen provar du också ut en sport-bh. Den fungerar som stödbandage för din byst under de första veckorna efter operationen.

Efter ingreppet

Spänning och ömhet

Den första tiden efter operationen kan du uppleva en känsla av svullnad, spänning och ömhet. Detta är övergående och avtar successivt under de första veckorna efter operationen.

Efter ungefär en vecka kommer du tillbaka för en första kontroll och efter 14 dagar tar vi bort den eventuella stygn som finns kvar.

För att minska ömheten är det bra att lyfta armarna och tänja på bröstmusklerna. Undvik överdrivna rörelser de första dagarna efter operationen.

Redan dagen efter operationen kan du ta av din sport-bh och duscha, för att därefter sätta på bh:n igen. Kirurgtejpen ska dock sitta kvar på ärren. Du behöver inte stanna hemma från arbetet. De flesta tycker dock att det är bra att vara ledig en till två veckor, beroende på vilka arbetsuppgifter man har.

Undvik att sola ärren

Den första tiden bör du endast tillåta dig lugna promenader. Efter cirka tre veckor kan du börja träna igen. Men du bör undvika att tänja ärren de tre första månaderna.

Hur läkningsprocessen fortskrider är individuellt.  Lyssna därför till din kropps signaler och anpassa dig efter dem. Tänk dock på att använda kirurgtejp och undvik att sola ärren under de första sex månaderna.

Tillgängliga dygnet runt

Efter operationen finns vi tillgängliga 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan om du behöver komma i kontakt med oss efter att du gått hem.

Före- och efterbilder

Se fler bilder

Chrystelle berättar:

Jag vill kunna se mig själv i spegeln och känna att jag är fin.

Våra priser

Det här ingår i priset

I grundpriset ingår operationen, narkos och bedövning. Självklart ingår även eftervård i form av bevakad uppvakningsavdelning och personligt omhändertagande på vår vårdavdelning. Ett återbesök ingår även för att följa upp resultatet.

Du har tillgång till din plastikkirurg och övrig vårdpersonal 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan
efter att du åkt hem. Föreligger medicinsk indikation ingår övernattning på kliniken inklusive måltider.

Vad kostar bröstförstoring med implantat?

Priset för en bröstförstoring beror på en rad faktorer. Bland annat omfattningen av ingreppet och om du ska göra ett kombinationsingrepp. Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under varje klinik.

Se priser för bröstförstoring med implantat

Kvalitet & trygghet

Akademiklinikens Trygghetsgaranti Bröst

I grundpriset för en bröstoperation ingår alltid Akademiklinikens Trygghetsgaranti Bröst. Det betyder att eventuella oönskade resultat och komplikationer kopplat till den primära operationen åtgärdas med en kostnadsfri korrektionsoperation.

Till trygghetsgaranti bröst

BRIMP

Bröstimplantatregistret BRIMP är ett initiativ för att säkerställa trygghet och hög kvalitet för kvinnor som opererar in bröstimplantat. Syftet är att öka patientsäkerheten.

Läs mer om BRIMP

Metoder & material

AK-metoden

Vi har utvecklat en matematisk metod. Den går ut på att man i förväg exakt kan bestämma var bröstimplantaten ska sitta. Vi utgår från noggranna analyser och mätningar för att få ett bra slutresultat anpassat efter dina unika förutsättningar och önskemål.

Till AK-metoden

Se resultatet innan med 3D-simulering

Akademikliniken var först i Norden med att erbjuda 3D-simulering i samband med konsultationen. Den ingår alltid i priset för en bröstförstoring med implantat hos oss. Med hjälp av 3D-simulering kan du se resultatet av din bröstförstoring innan själva operationen.

Till 3D-simulering
Konsultation

Bröstimplantat av högsta kvalitet

Vi använder oss framför allt av silikonimplantat tillverkade av läkemedelsföretaget Motiva, Mentor och Natrelle. Dessa företag erbjuder livstidsgaranti på sina implantat när det gäller hållbarheten.

Till våra bröstimplantat

Ladda ner vår guide

Så vet du vilken typ av bröstoperation du behöver

Risker & möjliga problem

Om kapselbildning och asymmetri

Allvarliga komplikationer är mycket ovanliga vid en bröstoperation. Här kan du läsa om de specifika problem som ändå kan uppstå efter ett ingrepp.

Mer om risker och möjliga problem

Frågor & svar om narkos

Är narkos farligt?

De senaste 25 åren har metoderna för sövning utvecklats mycket och riskerna i dag är väldigt låga. Alla som skall sövas genomgår en riskbedömning av narkosläkaren. Vissa sjukdomstillstånd kan innebära en ökad risk tex hjärtsjukdomar, högt blodtryck, fetma. Veckan innan din operation tas ditt fall upp på en operationskonferens med kirurg, narkosläkare och operationssjuksköterska.

För att narkosen ska kunna genomföras på ett säkert sätt är det viktigt att narkosläkaren får kännedom om hälsoläget, eventuell medicinering och de sjukdomar som föreligger.

Vad är riskerna med narkos?

Alla operationer och all narkos medför en risk, men den beror på många faktorer till exempel typ av kirurgi och hälsotillstånd. För det stora flertalet är risken låg. Fråga narkosläkaren hur riskbedömningen är för dig. Den rädsla många upplever inför narkos är oftast ogrundad och beror snarare på förlust av kontroll.

Hur vet narkosläkaren hur mycket narkosmedel som behöver ges?

Det finns ingen standarddos. Alla narkoser anpassas för den enskilde individen utifrån vilken operation som skall genomföras och individens förutsättningar.

Vi reagerar alla olika på anestesi. Skillnaderna beror på bland annat på genetiska faktorer, ämnesomsättning, hälsotillståndet och sjuklighet.

Mängden narkosmedel varierar på grund av faktorer som vikt, ålder, kön, medicinering och sjukdomar.

Under narkos övervakas, mäts och registreras hjärtfrekvens och hjärtrytm, blodtryck, andningsfrekvens, andetagens volym och innehåll av syrgas och koldioxid samt syremättnad. Eftersom varje patient är unik måste valet av narkosmedel och metod skräddarsys.