Snabb viktnedgång – innan, under och efter

Plastikkirurgi

snabb viktnedgång

Efter en snabb viktnedgång kan kroppen och huden uppvisa märkbara förändringar. Detta innebär ofta att man, även om viktnedgången varit framgångsrik, kan stå inför nya utmaningar såsom överskottshud eller förändrade kroppskonturer.

Uppnå en snabb viktnedgång

För att uppnå en snabb viktnedgång krävs stora förändringar i kroppens fettvävnad. För att gå ner i vikt snabbt erbjuder vi:

  • Bukplastik: För att skapa en stramare och mer tonad magprofil. Denna procedur kan även korrigera separerade magmuskler, en vanlig följd av graviditet.
  • Fettsugning: Kompletterar bukplastiken genom att effektivt reducera antalet fettceller i specifika områden, vilket hjälper till att skulptera och balansera kroppens konturer ytterligare.

Genom att kombinera dessa kirurgiska ingrepp med en hälsosam livsstil kan vi erbjuda en omfattande lösning som inte bara möjliggör en snabb viktnedgång, utan även säkerställer att resultaten blir hållbara och tillfredsställande.

Har du gått ner i vikt snabbt?

En snabb viktnedgång kan nås genom strikta dieter, intensiv träning eller kirurgiska ingrepp. När stora mängder kroppsfett förloras snabbt, hinner inte huden anpassa sig till den nya kroppsvolymen, vilket kan resultera i slapp och hängande hud. Detta beror på att hudens elasticitet, som består av elastin och kollagen, inte kan återhämta sig omedelbart. Som ett resultat av detta kan överskottshud ofta bli synlig runt mage, armar, bröst och lår.

Slapp och lös hud efter snabb viktnedgång

För att behandla överskottshud som ett resultat av en snabb viktnedgång, erbjuder vi viktnedgångs-makeover med olika kirurgiska ingrepp:

  • Bröstoperationer: Om brösten förlorat sin fyllighet och form kan du med hjälp av bröstoperationer återskapa bröstens volym för ett mer ungdomligt utseende.
  • Bröstlyft: För de som upplever att brösten blivit hängiga efter viktnedgången kan ett bröstlyft vara idealiskt för att återställa bröstens naturliga position och kontur.
  • Bröstreduktion: Stor viktnedgång kan också resultera i att brösten känns oproportionerligt stora jämfört med resten av kroppen. En bröstreduktion kan balansera kroppens proportioner och minska belastningen på rygg och axlar.
  • Bukplastik: Om det finns mycket lös hud i magområdet kan vi ta bort överskottshud och strama upp buken för en slätare och fastare mage.
  • Ryggplastik: Överskottshud kan även uppträda längs med ryggen där ryggplastik kan hjälpa till att återskapa en mer jämn och definierad ryggkontur.
  • Lårplastik: Om låren inte matchar resten av kroppen kan lårplastik strama upp och förbättra konturen.
  • Armplastik: Överskottshud på armarna, kan korrigeras med armplastik, vilket ger ett mer tonat och definierat utseende på armarna.

Beroende på individuella behov och hudtillstånd erbjuder vi också icke-kirurgiska alternativ. För att hitta den optimala behandlingsplanen för dig inleder vi alltid behandlingen med en konsultation för att diskutera önskemål och förväntningar.

Snabb viktnedgång – nå helt i mål med oss

Att gå ner i vikt snabbt kräver noggrann planering och professionellt stöd, inte bara för att uppnå önskat resultat, men också för att hantera efterföljande förändringar i kropp och hud. Vi kan stödja dig genom hela processen, från start till mål. Vårt team står redo att ge dig konsultation, kontinuerligt stöd och vägledning, samt regelbundna uppföljningar och justeringar under resans gång. Vi stöttar dig i dina viktmål och ser till att du uppnår den kroppsbild du vill ha.

Boka konsultation