Med ny blick – tips på att bli av med mörka ringar, arga rynkor eller svullnader

Behandlingar, Ögonplastik, Ansikte, Plastikkirurgi

Ögonen är själens spegel sägs det. Om det gamla ordspråket stämmer är det inte så konstigt att många känner ett behov av att framhäva sina ögon på allra bästa sätt. Oönskade argrynkor eller slapphet i huden runt omkring ögonen kan få din blick att se mindre pigg ut. Oavsett problemområde finns det en behandling för dig!

En öppnare blick med ögonlocksplastik

Visst vill man se lika pigg ut som man känner sig, oavsett ålder? Med åren kan den fina huden runt ögonen dock kännas slappare och tyngre, med en tröttare blick som följd. Boven är ofta överskottshud i pannan och sänkning av ögonbrynen som påverkar de övre ögonlocken. De undre ögonlocken påverkas däremot av hur kindfettet sänks under åldrandet.

Kom ihåg att en ögonlocksplastik inte förändrar utseendet på själva ögat utan endast avlägsnar överskottshud. Läs mer om ögonlocksplastik och hur det går till och se för- och efterbilder på tidigare patienters fina resultat.

Fillers mot mörka ringar under ögonen

Oavsett antal timmar sömn, yogapass och dyrbar egentid finns de envist kvar, de mörka ringarna under ögonen. Att se trött och sliten ut på grund av mörka partier under ögonen kan bero på vad man kallar tear through eller tårdiken, ihåligheter eller fördjupningar under ögonen som ofta uppkommer med ålder. Det finns inga sovmorgnar i världen som kan rå på dessa, de beror helt enkelt på minskad fettvolym som blottar blodkärlen under ögonen. En fillerbehandling är ett effektivt sätt att återfå volym och spänst samt att minimera hålighet, mörka skuggor och mörka partier. Hos oss kan du läsa mer om hur man behandlar tårdiken, även kallad “tear trough” med en fillerbehandling. Det finns undantag där mörkheten under ögonen beror på mörka pigment och i dessa fall hjälper inte en tear through-behandling.

Botox mot argrynkor, kråksparkar och spänningshuvudvärk

Den berömda bekymmersrynkan är för många ett ovälkommet ansiktsdrag som utvecklas och blir mer framträdande med åren. Det är ytliga eller djupa rynkor mellan ögonbrynen som retligt nog syns även när du inte är arg eller bekymrad. Rynkorna kring ögonen som dyker upp när du ler eller kisar kallas kråksparkar.

Om du upplever bekymmersrynkan eller kråksparkarna som ett besvär är lösningen att få musklerna att slappna av med hjälp av toxiner så som Botox (Botulinumtoxin). Den här typen av behandling med Botulinumtoxin kan även vara behjälplig om du lider av spänningshuvudvärk. Läs mer om botox-behandling.

Kan man få ett ögonlyft utan ögonlocksplastik?

Anti-agekrämer i all ära men ibland vill man se snabbare och tydligare resultat när huden känns trött. Att strama upp huden kring ögonen med hjälp av plasmaljusbehandling kan ge intrycket av ett lättare ögonlockslyft och en piggare uppsyn. Jett Plasma är en mycket effektivt huduppstramande och hudföryngrande behandling som reducerar rynkor och linjer, jämnar ut hudton. Resultatet av behandling med Jett Plasma kan ge ett lättare lyft av ögonlocket .

Glada ögon

Färdigsminkad med kosmetisk tatuering

Tänk att vakna upp färdigsminkad varje dag och att slippa sminka sig på stranden i sommar. Många ser permanent make-up eller kosmetisk tatuering som ett sätt att spara tid och förenkla en stressig vardag. Även allergiker kan med fördel använda sig av metoden för att slippa sina besvär av vanligt smink.

Permanent make-up blir oftast mycket mer precis än en traditionell make-up och sitter där den ska under hela dagen. Microblading är en teknik för tatuering av ögonbryn som ger ett mer naturligt, finstråigt resultat.

Allt börjar med en konsultation

Har du funderat över om en behandling eller ett ingrepp kan vara rätt för dig. Boka en konsultation, där du får möjlighet att diskutera dina önskemål och förväntningar med en specialist. Du får svar på alla dina frågor och behandlaren eller plastikkirurgen rekommenderar den bästa behandlingen för just dig. Under konsultationen får du även veta pris för eventuell behandling eller ingrepp. Vid behandlingar så som injektioner sker ofta behandlingen vid konsultationstillfället.

Boka konsultation