Medicinsk/kosmetisk tatuering

Kosmetisk tatuering utgör en viktig del inom den rekonstruktiva plastikkirurgin och dermatologin och brukar då kallas medicinsk tatuering istället.

Kosmetisk tatuering utgör också en viktig del inom den rekonstruktiva plastikkirurgin och dermatologin och brukar då kallas medicinsk tatuering istället. Med den här typen av pigmentering kan man göra ärr mindre synliga och ”simulera” hår på patienter vars hårväxt upphört på grund av till exempel cancerbehandling eller olika sjukdomstillstånd. Man kan också tatuera en ny vårtgård och bröstvårta i samband med bröstrekonstruktioner efter bröstcancer.

Möjligheter med kosmetisk och medicinsk tatuering

Vår specialist i Stockholm har lång erfarenhet och har under många år arbetat med både kosmetisk och medicinsk tatuering. Hon arbetar både med den traditionella 3D-metoden där mekaniska instrument och nålar används, som med den nya 3D-metoden för ögonbryn där en manuell tatuering görs med hjälp av små microblad.

Hur länge tatueringen varar varierar beroende på område och individuella variationer men man brukar räkna med minst tre till fem år. Hudtyp samt din livstil påverkar duration och färgutfall.

Akademiklinikens medicinska tatueringar, till skillnad från permanenta tatueringar, är en mineralbaserad semipermanent pigmentering/ tatuering som håller ca 3-5 år.

Så går kosmetisk tatuering till

Inför behandlingen

Konsultation för injektionsbehandling

Specialist på kosmetisk tatuering

Du träffar vår specialist på kosmetisk tatuering för en personlig konsultation där ni tillsammans går igenom dina önskemål. Baserat på det rekommenderar behandlaren sedan vilken metod som är mest lämplig.

På behandlingsdagen

Ursprung i traditionell tatueringskonst

Kosmetisk tatuering är en relativt ny specialitet som har sitt ursprung i traditionell tatueringskonst. En snabb utveckling inom området har lett till dagens förfinade verktyg, där man kan reglera djupet och intensiteten med millimeterprecision med hjälp av en mycket tunn, steril nål.

Smärtlindring för den som önskar

På Akademikliniken arbetar medicinsk tatueringspersonal tillsammans med läkare. Det innebär att de som har en låg smärttröskel kan få smärtlindring och till och med narkos om så skulle behövas.

Efter behandlingen

Räcker 3-5 år

Ofta behövs två behandlingar inklusive ett återbesök där eventuell påfyllnad görs. Återbesöket ingår i behandlingspriset. Hur länge tatueringen varar varierar beroende på område och individuella variationer men man brukar räkna med minst tre till fem år.

Konsultation och våra priser

Konsultation

Vad kostar kosmetisk tatuering?

Under en konsultation med vår duktiga och erfarna kosmetiska tatuerare får du reda på vad hon kan göra för just dig. Vilken metod som är mest lämplig för de problem du vill behandla.  Ibland krävs en serie av flera behandlingar för att uppnå optimalt resultat.

Priset för en kosmetisk tatuering beror på en rad olika faktorer. Bland annat omfattningen och typ av tatuering. I samband med konsultationen får du en kostnadsberäkning för behandlingen.

 

Boka konsultation för kosmetisk tatuering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev