Så fungerar AK Man

Behandlingar, AK Man

Man i glasögon

 

Fler och fler män upptäcker värdet av att ta hand om sig själv – både sin hälsa och sitt yttre. Att vilja ändra på något man inte är nöjd med är vanligt hos de flesta och det finns ingen anledning till varför skönhetsingrepp endast skulle vara för kvinnor. Därför lanserar vi nu AK Man.

Att vilja ta hand om sitt yttre är inte bara betingat kvinnor, även män kan gå runt med funderingar över något de är missnöjda med. Många av de klassiska skönhetsbehandlingarna passar även män men det finns även behandlingar som är särskilt anpassade för just den manliga kroppen.

Håravfall

Att tappa håret med åren är vanligt och man räknar med att var tredje man är drabbad. Anledningarna och proportionerna varierar men generellt sett blir håret tunnare med åren och många upplever det som ett oerhört stort problem. För dig som funderar på att behandla ditt håravfall finns två metoder: PRP-behandling och hårtransplantation. PRP är en sorts stamcellsbehandling som kan bromsa håravfall och stimulera hårtillväxten. Hårtransplantation sker genom den så kallade micro- och minigraftmetoden som går ut på att flytta patientens eget hår från bakhuvudet till det skalliga området. Läs mer om de båda metoderna här.

Hårborttagning

Badsäsongen närmar sig och en del börjar kanske känna besvär för att visa upp kroppsdelar med oönskad hårväxt, så som rygg eller fötter. Oönskad hårväxt är något som hämmar många i livet och en vanlig metod för att bli av med kroppsbehåringen är att plocka, raka eller vaxa bort. Ofta leder det dessvärre till irriterad hud och kraftigare hårstrån. En effektiv metod för att bli av med hårväxten på lång sikt är behandling med laserstrålning och intensivt pulserat ljus (IPL). Båda behandlingar går ut på att högintensivt ljus dras till mörkt pigment i hårstråna. Värmen leds ner i hårsäckarna som förstörs och försvinner. Ju mer pigment desto lättare leds laserstrålen ned i hårsäcken. Ljust, grått eller vitt hår är därför svårt att behandla. Här kan du läsa mer om hårborttagning.

Injektioner

Kanske besväras du av en växande skarp bekymmersrynka eller djupare pannlinjer. Det finns en rad injektioner för att minska rynkor, forma käklinje och kindben. Botox och fillers är vanliga behandlingar men det finns även injektioner mot kraftiga svettningar i armhålor, handflator och fötter. Läs mer om de olika injektionsmetoderna.

Bröstmuskelförstoring

Träning ger inte alltid den effekt man är ute efter. En del män har en önskan om ett större omfång över bröstet i form av tydligare och större bröstmuskler som inte går att träna sig till. Silikonimplantat, fettsugning och fettransplantation är vanliga metoder för att både förstora och definiera bröstmusklerna. Läs mer om kirurgiska ingrepp för bröstmuskelförstoring. 

Fettreducering

Vissa områden går ibland inte att rå på med rätt kost och träning hur mycket man än försöker. För män upplevs ofta dubbelhaka som ett problem som är svårt att rå på. För dig som har en önskan om att göra hals- och käkkonturerna mer definierade kan fettsugning eller icke-invasivt CoolSculpting vara effektiva metoder. Läs mer om hur ett fettsugningsingrepp av hakan kan gå till.

Boka konsultation