Pormaskar behandling

Behandlingar, Hud, Ansikte

pormaskar behandling

Har du känt dig frustrerad över de där envisa pormaskarna som vägrar att försvinna, trots alla försök med olika hudvårdsprodukter? Du är inte ensam. Pormaskar är ett vanligt problem som kan påverka självkänslan, men vi erbjuder flera effektiva behandlingar som kan hjälpa dig att få en klarare och friskare hud.

Vad är pormaskar?

Pormaskar uppstår när talg och döda hudceller täpper till hårsäckarna. Det finns två typer av pormaskar: öppna (svarta pormaskar) och stängda (vita pormaskar). Den svarta färgen på öppna pormaskar beror på att talg oxiderar vid kontakt med luft.

Akademiklinikens behandlingar för pormaskar

Dermapen

Dermapen är en avancerad form av mikronålning som använder små, sterila nålar för att skapa mikroskopiska skador i huden. Detta stimulerar kollagenproduktionen och förbättrar hudens struktur.

  • Fördelar: Dermapen är särskilt effektiv för att behandla både öppna och stängda pormaskar, eftersom den hjälper till att öppna upp tilltäppta porer och främjar hudens naturliga läkningsprocess.
  • Behandlingsprocess: Under behandlingen rörs Dermapen över huden i ett kontrollerat mönster, vilket resulterar i minimalt obehag och snabb återhämtning. Effekten är en jämnare och klarare hudton.

Kemisk peeling

Kemisk peeling innebär att en lösning appliceras på huden för att exfoliera de övre lagren och avslöja frisk, ny hud under. Akademikliniken erbjuder olika typer av kemisk peeling som anpassas efter din hudtyp och specifika behov.

  • Fördelar: Peeling är effektiv mot både öppna och stängda pormaskar eftersom den hjälper till att ta bort döda hudceller och överskottstalg som täpper till porerna.
  • Behandlingsprocess: Under behandlingen appliceras en kemisk lösning som får verka under en viss tid innan den neutraliseras. Efteråt kan huden vara rodnad och fjälla, men resultatet är en renare och slätare hud.

Hudföryngring

Behandlingar som syftar till att föryngra huden täcker olika områden för att förbättra hudens utseende och hälsa. På Akademikliniken erbjuds flera metoder som kan vara effektiva mot pormaskar.

  • Fördelar: Kombinationen av olika tekniker, såsom laserbehandlingar, mikronålning och kemisk peeling, kan ge omfattande förbättringar av hudens struktur och utseende.
  • Behandlingsprocess: En individuell behandlingsplan utvecklas baserat på din hudtyp och specifika behov. Målet är att reducera pormaskar, jämna ut hudtonen och förbättra hudens elasticitet och lyster.

Olika typer av pormaskar och behandlingar

  • Öppna pormaskar (svarta pormaskar): Dermapen och kemisk peeling är mycket effektiva för att avlägsna döda hudceller och minska talgproduktionen.
  • Stängda pormaskar (vita pormaskar): Dermapen och hudföryngringstekniker hjälper till att öppna upp tilltäppta porer och främjar hudens naturliga förnyelseprocess.

Undvik att klämma pormaskar

Att klämma pormaskar själv kan leda till hudskador, inflammation och ärrbildning. Det ökar även risken för infektioner, eftersom bakterier från händerna kan överföras till huden. Professionella behandlingar är säkrare och mer effektiva för att avlägsna pormaskar och förbättra hudens hälsa.

Boka en konsultation för en personlig behandlingsplan

Vill du säga farväl till de envisa pormaskarna för gott? Boka en konsultation hos Akademikliniken idag! Våra hudspecialister kommer att skapa en personlig behandlingsplan baserad på din hudtyp och dina specifika behov. Genom att kombinera effektiva metoder hjälper vi dig att uppnå en klarare och friskare hud. Ta steget mot en strålande hy och förbättrad självkänsla – kontakta oss nu för att boka din tid och få mer information om hur vi kan hjälpa dig.

Boka konsultation