Porer

Ansikte

peels

Är du trött på stora porer som tar över din hud? Du är inte ensam. På Akademikliniken förstår vi hur påverkande stora porer kan vara för ditt självförtroende. Men oroa dig inte, vi finns här för att hjälpa dig. Stora porer kan bero på flera faktorer såsom genetik, ålder och hudtyp, ofta som ett resultat av ökad talgproduktion som vidgar porerna. 

Vanliga problemområden

Stora porer är vanligast i T-zonen – pannan, näsan och hakan. Dessa områden tenderar att ha mer talgkörtlar, vilket kan leda till mer framträdande porer. Men ingen hud är densamma och problemområdena kan variera. På Akademikliniken anpassar vi våra behandlingar efter just din unika hud, genom noggrann analys och individuellt utformade behandlingsprogram, för att effektivt tackla problem med stora porer och förbättra din hudhälsa.

Kläm inte pormaskar själv

Ett vanligt misstag många gör är att klämma pormaskarna själva. Detta kan tyvärr förvärra problemet och leda till inflammation och ärrbildning. Låt oss på Akademikliniken ta hand om din hud med professionella metoder som är säkra och effektiva.

Behandlingar som minskar stora porer

Hos Akademikliniken erbjuder vi en rad behandlingar som kan minska uppkomsten av stora porer. Våra experter kan rekommendera allt från kemiska peelingar och microneedling till olika laserbehandlingar, beroende på din hudtyp och behov. Vi använder den senaste teknologin för att ge dig bästa möjliga resultat.

Kemisk peeling

Vid en Kemisk peeling använder hudterapeuten en kemisk lösning för att avlägsna det övre lagret av döda hudceller. Detta kan minska utseendet av stora porer genom att stimulera hudförnyelse och förbättra hudens övergripande textur. Vår AHA-peeling exfolierar huden, rensar tilltäppta porer och minskar dem, vilket ger en jämnare och klarare hudton.

Laserbehandlingar

Laserterapi använder fokuserad ljusenergi för att målriktat behandla huden. Det kan hjälpa till att minska stora porer genom att stimulera kollagenproduktionen och förbättra hudens elasticitet.

Fraxel-laser är en fraktionerad laserbehandling som skapar mikroskopiska små stick i huden för att bland annat stimulera cellförnyelse, vilket effektivt minskar storleken på stora porer och förbättrar hudens textur.

Microneedling

Microneedling är en mekanisk peel som innebär att man använder små nålar för att skapa kontrollerade mikroskador i huden, vilket stimulerar hudens naturliga läkningsprocess och produktionen av kollagen och elastin. Detta kan leda till en förbättring av hudens struktur och en minskning av porernas storlek. En av Akademiklinikens populäraste microneedling-behandlingar är Dermapen.

Medicinsk hudvård

Rätt hudvård är nyckeln till minskning av stora porer. Anpassade hudvårdsprodukter kan rekommenderas för hemmabruk för att komplettera kliniska behandlingar. Dessa kan innehålla ingredienser som retinol, AHA-syror och antioxidanter som hjälper till att kontrollera oljeproduktionen och förbättra hudens struktur.

Det är viktigt att notera att behandlingarna skräddarsys efter individens hudtyp och behov. En konsultation med en hudterapeut på Akademikliniken är det bästa sättet att fastställa den mest lämpliga behandlingsplanen för att hantera stora porer.

Boka en konsultation

Är du redo att ta kontroll över dina porer? Boka en konsultation hos oss på Akademikliniken. Vårt team av experter är redo att skräddarsy en behandlingsplan som passar just dig och din hud.

Boka konsultation