Hudföryngring med Fraxel

Fraxel-laser ger skonsam men effektiv föryngring av hela ansiktet

Vad är Fraxel-laser?

Laser består av koncentrerat ljus, och används för att förbättra och förändra hudens yta. Med hjälp av värmen som laserljuset skapar påverkas huden i området som laserstrålen riktas mot. Fraxel Re:Store är en specialiserad fraktionerad glasfiberlaser där vi med en noggrant kontrollerad behandling gör tusentals mikroskopiska “stick” i huden, för att ny, frisk hud ska läka fram och gradvis och försiktigt ersätta den gamla.

Är det tryggt att behandla ansiktet med laser?

Denna typ av laser har använts över hela världen i många år, och vi har gedigen erfarenhet av att utföra säkra behandlingar där vi brukar se mycket fina resultat. På Akademikliniken behandlas du enbart av utbildade hudteraputer med lång erfarenhet och mycket höga krav på professionalism och säkerhet. Vi har också den senaste och mest avancerade utrustningen, som är både skonsam och effektiv.

Vad kan en behandling med Fraxel-laser göra?

  • Ge en jämnare, slätare och yngre hy.
  • Släta ut och minskar synliga rynkor
  • Minska porer och ojämnheter i huden
  • Ge hela huden en lätt uppstramning och föryngring
  • Minska synliga operationsärr och bristningar i huden
  • Dämpa acneärr
  • Stimulera kollagenet djupt nere i hudlagren och bidra till långsiktigt vacker och föryngrad hud

Hur går en behandling till?

Vid varje tillfälle behandlas ungefär en fjärdedel av området som ska förbättras. Därför rekommenderar vi en kur på fyra behandlingar för att täcka hela hudytan. Genom att vi lämnar oskadad vävnad mellan laserpunkterna sker en snabb läkning och behandlingen blir trygg och säker.

Vad kan behandlas med Fraxel-laser?

Vid en konsultation går vi igenom vad du önskar och om Fraxel-laser är ett bra alternativ för dig, din hudtyp och det du vill uppnå. Det går att välja att behandla hela områden för att uppnå en föryngring av ansiktet för att få en slätare och jämnare hy med mer lyster och elasticitet, som också sträcks en aning.

Det går även att välja att behandla enstaka partier som exempelvis kinder, runt munnen eller enstaka ärr. Andra områden som går att behandla är hals, dekolletage och händer. Fraxel fungerar också mycket bra och ger fina resultat för att dämpa ärr och bristningar på kroppen.

När går det att se resultat av en behandling med Fraxel-laser?

Resultatet framträder gradvis efter varje behandling, när huden antar ett fräschare, slätare och yngre intryck. Direkt efter behandlingen får huden en viss rodnad. Det kan även förekomma svullnad och att huden fjällar upp till en vecka efter behandling. Slutresultatet bedöms sex månader efter en avslutad kur.

Att tänka på efter behandling:

Vi rekommenderar att du väntar med träning, bastu och varma bad i minst två dygn efter behandlingen. Efter ett dygn går det bra att sminka sig igen.

Om laserbehandling på Akademikliniken:

Akademikliniken har tillgång till ett stort antal olika typer av laserbehandlingsmaskiner. Alla är av högsta kvalitet och med vetenskapligt bevisad effekt från etablerade leverantörer och tillverkare – var och en specialiserad på specifika områden. Läs mer om olika sorters behandling med laser här.

Våra specialiserade sjuksköterskor, hudterapeuter och läkare är utbildade experter med lång erfarenhet av samtliga typer av laserbehandlingar. Efter en noggrann konsultation rekommenderas vilken typ av laser och behandling som passar bäst för det du önskar åtgärda.