Mina bästa skönhetstips

Fråga våra experter

Sara Marchner-Palmer är Legitimerad tandläkare, MSc Estetisk Medicin och här delar hon med sig av sina bästa skönhetstips – och med det sina absoluta favoritbehandlingar.
Sara kan bokas på vårt Skin Center Stureplan.

 

Mina bästa tips för att optimera behandlingsresultaten:

Ansiktets åldrande är en komplex process som involverar ansiktets alla vävnader, från skelett, muskler, bindväv, fettdepåer och hudens komponenter. Olika indikationer kräver alltså olika behandlingsmodaliteter. Innan man beslutar sig för att göra någon behandling bör man gå på en fullständig och övergripande konsultation för att få insikt om alla relevanta behandlingsalternativ och sätta upp mål för vad man vill uppnå och därefter göra upp en plan tillsammans med sin behandlare.

Se över hudvårdsrutinerna hemma och investera i hudvårdsprodukter som faktiskt fungerar. Använder man ett dynamiskt hudvårdsprogam som är skräddarsytt och i linje med de uppsatta målen kan man optimera behandlingsresultaten och på sikt behöva färre behandlingar.

 

Mina personliga mål för min hud och behandlingar jag har gjort för egen del under året är följande:

Hudvårdsrutiner hemma:
Morgon: Zo Skin Health: ”Get Skin Ready-protokoll” + Enzymatic Peel + Illuminating AOX serum + Smart Tone SPF 50
Kväll: Zo Skin Health: ”Get Skin Ready-protokol” + Daily Power Defense + Brightalive + 10% Vitamin C

IPL: Jämna ut ojämnheter i pigment och rodnad.
Fraxel och SmoothEyes (ansikte, hals respektive runt ögonen): Erbiumlaserbehandling för generell hudföryngring, reducering av fina linjer och åtstramning.
Fillers: Korrigera åldersrelaterad volymförlust.
Muskelavslappningsinjektioner: Reducera rynkor vid mimik.

 

Det är även viktigt att komma ihåg att faktorer såsom kost, sömn och livsstil spelar stor roll på ansiktets åldrande. T.ex koffein hämmar kollagenproduktionen i huden, socker främjar inflammation, sömnbrist reducerar hudens förmåga att upprätthålla kollagen- och elastinnivåerna, kronisk stress kan leda  till förhöjda cortisolnivåer som i sin tur kan bryta ner kollagen och elastin., etc. Vill man optimera sina behandlingsresultat (och undvika att snabba på åldringsprocessen) kan det vara värt att även se över sin livsstil.

 

Boka tid hos Sara HÄR