Läderhud

Hud

peels

Läderhuden, eller dermis som den också kallas, utgör en central del av vår hud och ligger precis under det yttre skiktet, epidermis. Denna del av huden är avgörande för dess struktur och elasticitet, tack vare det rika innehållet av kollagen och elastin. Det är i läderhuden som vi finner essentiella komponenter såsom hårfolliklar, svettkörtlar och ett nätverk av blodkärl, vilka alla spelar en vital roll för hudens övergripande hälsa och funktion. Genom att förstå läderhudens unika egenskaper och behov kan vi erbjuda behandlingar som inte bara underhåller, utan även förbättrar hudens styrka, elasticitet och ungdomliga lyster. 

Hudens åldrande påverkar läderhuden

Åldrandeprocessen påverkar läderhuden på ett betydande sätt, där en minskning av kollagen och elastin leder till att huden blir mindre elastisk. Detta resulterar i uppkomsten av rynkor och minskad fasthet. Denna process kan dock motverkas genom adekvata behandlingar och rätt hudvårdsprodukter. Vi anammar en holistisk strategi som innefattar både förebyggande och behandlande åtgärder, där vi kombinerar vetenskapligt baserad kunskap med estetisk expertis för att uppnå de bästa resultaten.

Nyckeln till en hälsosam hud

För att upprätthålla en frisk och motståndskraftig läderhud krävs mer än sporadiska insatser, det krävs en genomtänkt strategi som omfattar allt från hudvårdsbehandlingar som stimulerar produktionen av kollagen och elastin, till återfuktande och näringsrika hudvårdsprodukter och skydd mot solen. En balanserad och näringsrik kost, samt tillräckligt vätskeintag är också viktigt för en välmående hud. Tillräckligt med sömn är också avgörande för hudens förmåga att reparera och återhämta sig.

Personlig hudvårdsplan

Att känna till och förstå din specifika hudtyp och dess behov är det första steget mot en välmående läderhud. Vi erbjuder personliga konsultationer där vi tillsammans utarbetar en skräddarsydd hudvårdsplan som inkluderar både professionella behandlingar och behandlingar för hemmabruk, allt för att optimera din huds hälsa.

Behandlingsalternativ för en välmående läderhud

Med ett brett utbud av avancerade medicinska behandlingsalternativ strävar vi efter att tillgodose varje individs unika behov och önskemål, för en så strålande och välmående hud som möjligt.

För att främja en välmående läderhud finns det flera effektiva estetiska behandlingar som kan bidra till att återställa, underhålla och förbättra hudens kvalitet. Här är några exempel:

  1. Kemiska peelingar: Medeldjupa och djupa peelingbehandlingar tränger ner igenom epidermis och når läderhuden. De används för att behandla mer uttalade hudproblem, såsom djupa rynkor, akneärr, solskador, mer uttalad pigmentering och vissa typer av ärrbildning.
  2. Microneedling: En behandling som använder små nålar för att skapa mikroskopiska skador i huden, vilket stimulerar kroppens naturliga läkningsprocess och produktion av kollagen och elastin. Med Microneedling kan man få en förbättrad hudstruktur och minskning av fina linjer och ärr.
  3. Laserterapi: Denna behandlingsmetod använder ljus med hög intensitet för att penetrera hudens djupare lager och stimulera cellförnyelse samt kollagenproduktion. Det finns olika typer av laserbehandlingar, från milda till mer intensiva, som kan anpassas efter hudens behov och önskat resultat.
  4. Hyaluronsyra-injektioner: Hyaluronsyra är en naturligt förekommande substans i huden som bidrar till fukt och volym. Injektioner med hyaluronsyra kan hjälpa till att återställa hudens fuktbalans, minska rynkor och ge ett ungdomligare utseende.
  5. PRP-behandling (Platelet Rich Plasma): Även känd som “vampyrbehandling” och innebär att en liten mängd av patientens eget blod tas, varpå blodplasman sedan separeras och injiceras i huden. PRP är rikt på tillväxtfaktorer som stimulerar hudens regenerativa processer.

Boka konsultation