Intervju med Lena Olin

Patientberättelser

Vi får en pratstund med vår svenska Hollywood-stjärna Lena Olin när hon besöker Akademikliniken för en att göra en hudbehandling. Lena berättar mer om sina favoritbehandlingar på Akademikliniken och delar sina bästa hudvårdstips.

Vilka är dina bästa hudvårdstips?
– Jag använder jättemånga produkter från Akademikliniken Skin Care och Zo skin, jag brukar variera mellan dem. Det funkar jättebra! Mellan behandlingar använder jag mycket Recovery Cream och Berry toner. Sedan älskar jag också ögoncrèmen Pure Effect Eyes och Pure Lift Serum. Jag har faktiskt alltid min Berry toner i väskan, så jag kan återfukta huden under dagen.

Hur länge har du varit kund hos Akademikliniken?
– Jag började gå på hudbehandlingar på Akademikliniken redan 1996, så jag har varit en trogen kund i över 25 år nu. Jag tycker helt enkelt Akademikliniken är bäst och sparar mig faktiskt när jag är i USA eller reser tills jag är hemma i Stockholm och kan gå hit. Här vet jag att all expertis och vetenskap finns på plats och jag känner mig helt trygg i era händer. Det känns väldigt redigt och gediget allting. Min dotter Tora är även hon helt såld på Akademikliniken. Jag känner mig också så trygg med min hudterapeut Caroline Krisandersson, hon är otroligt kunnig.

Vilka är dina favoritbehandlingar på Akademiklinken?
– Jag gillar att ta hand om min hy och lägga lite extra kärlek på den, så Fotona 4D älskar jag, och IPL är också suverän. Dermapen är också väldigt bra för att jobba på hudstrukturen.

Vad är det för behandling du ska göra idag?
– En laserbehandling som heter Fotona 4D, som jag tycker väldigt mycket om.

Varför tycker du så mycket om just Fotona 4D?
– Man säger att det ska ta ungefär ett halvår innan man ser effekten fullt ut men jag känner mig så fräsch direkt efter att rodnande lagt sig. Huden får en fin lyster, blir lite härligt rosig och välmående. Huden tightas till och man ser väldigt fräsch ut, och jag vill känna mig lite extra fin nu inför flera galor och premiärer.

Hur peppar du huden bäst inför ett event eller inför en ny roll?
– Jag är väldigt noga med att använda mina hudvårdsprodukter från Akademikliniken Skin Care och Zo Skin. Jag är alltid noga med rengöring och tar väl hand om hyn och så bokar jag in mina favoritbehandlingar på Akademikliniken. Då får jag en hy som har lyster, är plumpad, känns fräsch och välmående.

Gör du något annat för att ta hand om dig själv?
– Jag är glutenintolerant så äter glutenfritt av den anledningen, jag älskar grönsaker och sallader – men älskar också choklad och ost, så jag har en balans. Jag är en väldigt aktiv person så jag rör mig naturligt mycket och tränar när jag kan. Här i Stockholm simmar jag på Sturebadet och går på yoga som jag älskar. Både vanlig yoga och bikramyoga, det ger mig väldigt bra energi!

Har du gett din dotter Tora Hallström några hudvårds-och skönhetstips?

– Egentligen bara tre saker: Gå till Akademikliniken, låt ingen röra dina ögonbryn och gör alltid ren huden innan du lägger dig, oavsett hur trött du än är.

Tack Lena för pratstunden! Se mer av Lena Olins Fotona 4D-behandling på vår instagram @akademiklinikensverige.