Fettreducering

Kropp, Behandlingar, fettsugning

fettreducering

Fettreducering handlar om att minska kroppens fettdepåer utan behov av kirurgiska ingrepp. Behandlingen syftar till att förbättra kroppskonturer och reducera fett på specifika områden där träning och kost inte räcker.

Vad är fettreducering?

Fettreducering omfattar en rad olika tekniker som påverkar kroppens fettceller på olika sätt, utan att involvera kirurgi. En populär metod är CoolSculpting, där kontrollerad kyla appliceras på önskade områden för att frysa och därmed reducera fettcellerna. Fettcellerna är särskilt känsliga för kyla, vilket gör denna metod effektiv för målriktad fettreducering.

Skillnad mellan fettreducering och fettsugning

Fettreducering skiljer sig från fettsugning då den senare är en invasiv metod där fett fysiskt suges ut under en kirurgisk procedur. Fettreducering genom fettfrysning innebär ingen kirurgi och är mindre riskfylld. Det riktar sig främst till mindre, lokala fettansamlingar medan fettsugning kan hantera större områden och mer omfattande fettreduktion.

Fettreducering genom fettfrysning

Fettfrysning, eller CoolSculpting, är en innovativ och icke-invasiv metod för fettreducering som använder avancerad kryolipolysteknologi. Genom att applicera kontrollerad kyla kan specifika fettceller målinriktat fryses, vilket leder till att de gradvis bryts ner och elimineras av kroppen. Denna process kallas apoptos, där fettcellerna på ett naturligt sätt dör och sedan rensas bort via kroppens lymfsystem.

Hur fettfrysning utförs

Vid det första mötet går vi igenom dina mål och förväntningar samt genomför en noggrann hälsokontroll. Vi identifierar de specifika behandlingsområdena och diskuterar realistiska resultat.

Under behandlingen placeras en applikator på det området. Applikatorn sänker temperaturen i området på ett kontrollerat sätt, vilket säkerställer att endast fettcellerna påverkas. Behandlingsområdet utsätts för ett vakuum som hjälper till att hålla vävnaden på plats och maximera kontakt med kyltekniken. Trots den låga temperaturen är behandlingen relativt bekväm.

Vad kan behandlas med fettfrysning?

CoolSculpting är särskilt effektivt för att minska fettdepåer på kroppsområden som kan vara svåra att påverka med bara diet och träning som:

 • Dubbelhaka
 • Fettansamlingar runt magen
 • Ridbyxlår
 • Insida lår
 • Armar och så kallat “gäddhäng”

Vilket resultat kan jag förvänta mig?

Patienter kan ofta se en synlig reduktion av fett efter bara en behandling, även om optimala resultat kan kräva flera sessioner beroende på individuella faktorer och behandlingsområdet. Resultaten utvecklas gradvis över flera veckor när kroppen naturligt bearbetar och eliminerar de döda fettcellerna. De flesta patienter upplever en märkbar, naturlig förbättring av behandlade områden med minimala biverkningar.

Olika metoder för att ta bort fett

Vi erbjuder fettreducering och fettsugning samt andra ingrepp för att reducera fett:

 • CoolSculpting: Använder kyla för att selektivt bryta ner fettceller utan snitt eller återhämtning, idealiskt för detaljerad konturering av mindre till medelstora områden.
 • Fettsugning: Avlägsnar fysiskt större mängder fett genom små snitt, lämplig för omfattande fettreduktion på större kroppsdelar. Vi utför fettsugning på lår, rygg, armar, haka, knän, vader, höfter, mage, fettknutor och bröst.
 • Armplastik: Tar bort överflödig hud och fett från överarmarna, ofta i kombination med fettsugning, för att skapa slankare och mer tonade armar.
 • Lår- och benplastik: Involverar borttagning av överflödig hud och fett samt fettsugning för att åstadkomma jämnare och fastare konturer på lår och ben.
 • Ryggplastik: Kombinerar borttagande av överflödig hud och fett med fettsugning för att minska fettansamlingar och förbättra ryggens profil.
 • Bukplastik: Avlägsnar överflödig hud och fett från bukområdet samtidigt som muskler stramas åt för en plattare och stramare mage.

Specialister på fettreducering

Boka in en tid idag för att diskutera dina behov så kan vi tillsammans hitta bästa behandlingsplanen för dig och din kropp.

Boka konsultation