Imagebild för Akademikliniken

PRX - En kemisk peel utan peeling

PRX-T33 är nya generationens TCA-peel. En effektiv kemisk peel som ger en hudföryngring utan efterföljande peeling. Din hud får mer spänst, jämnare hudton och lyster utan nålar.

Vad är PRX-T33 och hur fungerar den?

PRX (PRX-T33) är den nya generationens TCA-peel för alla olika hudtyper och åldrar. Den består av de två huvudingredienser, TCA (triklorättiksyra) och väteperoxid och sammansättning gör att den kan användas under alla årstider utan att orsaka ljuskänslighet samt att den ger ett direkt ”glow”. Behandlingen är även näst intill smärtfri och orsakar minimal fjällning.

PRX aktiva ingredienser interagerar in i huden på cellulär nivå och bidrar till cellförnyelse samt stimulerar hudens egna tillväxtfaktorer vilket förbättrar huden både direkt och på sikt.

En av fördelarna med PRX är att den kan användas som enskild behandling men även går att kombineras med andra behandlingar som t.ex. injektionsbehandlingar med filler, Dermapen, PRP och liknande.

För vem lämpar sig PRX-T33

PRX är framtagen för behandling av både ansikte och kropp och är lämplig för dig som har problem med torrhet, pigmenteringar, bristningar, ärr, linjer eller ytliga rynkor och önskar en nålfri behandling.

Den lämpar sig bland annat för:

 • För dig som önskar en jämnare hudton och mer lyster
 • Vid behandling av utvidgade porer
 • Fylligare, spänstigare och plumpande effekt likt den vid vissa hudföryngrande injektionsbehandlingar med hyaluronsyra.
 • Behandling av ärrbildning från exempelvis acne, ärr från olyckor och operationer.
 • Föryngring av utsatta områden så som hals, händer och dekolletage
 • Förbättra återfuktningen av huden
 • Behandling av  bristningar

När ser man resultat efter en PRX-behandling och hur länge håller det?

Vissa resultat av PRX-T33 är omedelbara, såsom en lätt uppstramande samt ljusnande effekt av huden.  Resultatet kommer att utvecklas ytterligare under de kommande veckorna.

Vi rekommenderar mellan 3-6 behandlingar med en veckas mellanrum för bästa resultat. Efter detta diskuterar du tillsammans med din hudterapeut hur man bäst underhåller resultatet med uppföljande behandlingar, vanligt är någon gång mellan 6-12 månader beroende på din ålder och typ av hudproblem.

 

Så går en behandling med PRX-peel till

Inför behandlingen

Naturliga resultat efter behandling hos AkademiklinikenPersonlig konsultation

På Akademikliniken genomgår du en konsultation hos en auktoriserad hudterapeut som är specifikt utbildad på PRX.

Under konsultationen får du svar på alla dina frågor och din behandlare gör en bedömning om PRX är den rätta behandlingen för dig. Om allt ser bra ut avgör man själv om man vill gå vidare med behandling eller inte.

Behandlingen

Behandling

Behandlingen börjar med att din hudterapeut grundligt rengör och förbereder det område som skall behandlas.

PRX-peelen appliceras och masseras sedan in tills dess den absorberats helt. Denna procedur upprepas ca 2-4 gånger under behandlingstillfället.

Därefter rengör hudterapeuten huden och avlägsnar eventuella produktrester. Slutligen följer man upp med en återfuktande och närande kräm. Denna kräm kommer du även fortsätta med hemma enligt ordination från din hudterapeut.

Konsultation inklusive en första behandling tar ca 45 minuter.

Kvinna som får hudbehandling

Fördelar med PRX-peel

Det finns många fördelar med PRX T33 och biverkningarna är minimala.

 • Effekterna av en starkare TCA-peel med den stora fördelen att du näst intill helt slipper den annars förknippade rodnaden samt flagningen av huden som kan påverka sociala åtaganden.
 • Du slipper nålarna från en likvärdig injektionsbehandling vilket betyder att du slipper risken för blåmärken eller svullnad.
 • Delvis omedelbart resultat men resultatet fortsätter att utvecklas efter behandlingen
 • Behandlingen påverkas ej av solljus, detta innebär att man kan behandlas även under sommaren utan att risk för hyperpigmentering.

Konsultation

Vad kostar behandling med PRX?

Priset för en behandling med PRX beror på en rad olika faktorer. Bland annat omfattningen av problemet.  I samband med konsultationen får du en kostnadsberäkning för behandlingen.

Boka Konsultation