Pannlyft & ögonbrynslyft på Akademikliniken i Malmö

Våra plastikkirurgerna på Akademikliniken i Malmö har mångårig erfarenhet av att utföra pannlyft och ögonbrynslyft och använder en speciell operationsmetod för att åtgärda rynkor i pannan, tunga ögonlock och djupa veck mellan ögonbrynen.

Vad är pannlyft och ögonbrynslyft?

Många som söker råd kring tunga övre ögonlock behöver egentligen göra ett pannlyft eller ögonbrynslyft. Operationen görs för att ändra ögonbrynens höjd och riktning och för att minska de så kallade bekymmersrynkorna mellan ögonbrynen.

En ökad tyngd av de övre ögonlocken eller sänkning av ögonbrynen kan vara medfödd eller ett resultat av åldrande och behandlas i första hand med pannlyft och ett ögonbrynslyft*.

Vad händer hos oss?

Vid ett första besök hos oss i Malmö träffar du en plastikkirurg som lyssnar på dina önskemål kring ett eventuellt pannlyft eller ögonbrynslyft. De går igenom operationen och svarar på dina frågor. Det är viktigt att du har realistiska förväntningar och får information om vilka områden som kommer att förbättras om du är intresserad av ett ögonbrynslyft eller pannlyft. Vid besöket får du även information om vad ingreppet kan kosta, våra väntetider i Malmö mm.

Du kommer också att få fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd och eventuella tidigare sjukdomar och operationer.

Om du väljer att gå vidare med en operation hjälper vi dig att boka en operationstid.

*Vi vill understryka att ett pannlyft eller ögonbrynslyft inte garanterar samma resultat för alla. Detta är individuella behandlingar vars resultat varierar från person till person.

Så går ett pannlyft & ögonbrynslyft till

Inför operation

Lyssnar till dina önskemål och förväntningar

Första gången du besöker oss lyssnar vi på dina önskemål, förväntningar och svarar på dina frågor. Du får bland annat information om vilka områden som kommer att förbättras med ett ingrepp, vad det kan kosta och hur lång väntetid det är.

Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer.

Vad som gäller vid narkos

Praktisk information kring operationen får du av vår plastikkirurg. Bland annat hur du ska förbereda dig inför din operation, exempelvis narkos.

På operationsdagen

Operationen tar cirka två timmar

Du förbereder dig inför operationen på bästa sätt genom att hålla dig i god form och ta reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter operationen.

På operationsdagen träffar du återigen din plastikkirurg, som fotograferar operationsområdet. Du får också träffa din narkosläkare. Operationen sker under narkos och tar cirka två timmar.

Titthålskirurgi minimerar ärr

För att minimera ärr och känselpåverkan utför våra kirurger ibland den här typen av operationer med så kallad titthålskirurgi. Eftersom snitten bara är ett par centimeter långa och placeras i hårbotten blir de mycket diskreta. Ibland görs snitten i tinningen och är då lite längre. Man kan även göra ett snitt i ögonbrynets övre kant och ta bort överskottshud.

För att lyfta ögonbrynen och pannan under inläkningsfasen har du trådar som går från ögonbrynen under pannhuden.

 

Efter ingreppet

2-3 veckor borta från jobbet

Räkna med att du kommer att vara borta från arbetet i två till tre veckor. Efter fem till sju dagar kommer du på första kontrollen och efter 14 tar vi bort de sista stygnen. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss tidigare om du önskar.

Håll igång med lugna promenader

Eftersom läkningsprocessen är individuell är det viktigt att du lyssnar till kroppens signaler och anpassar dig efter dem. Den första tiden rekommenderar vi att du avstår träning och andra fysiska aktiviteter och håller igång med lugna promenader. Tänk dock på att använda solkräm med en hög skyddsfaktor under de första sex månaderna.

Även om slutresultatet, ett piggare och mindre bistert utseende, går att bedöma tidigast efter sex månader kommer du att se en förbättring redan när vi tar bort stygnen. Men det är viktigt att du har realistiska förväntningar.

Resultatet varierar mellan olika människor beroende på såväl skillnader i arvsanlag som hudens elasticitet. Det pratar vi igenom inför operationen.

När du går hem efter en operation får du ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken och till den kirurg som har genomfört operationen så att du kan nå oss dygnet runt.

Före- och efterbilder

Se fler bilder

Våra priser

Vad kostar pannlyft & ögonbrynslyft?

Priset för ett pannlyft & ögonbrynslyft beror på en rad faktorer. Bland annat omfattningen av ingreppet och om du ska göra ett kombinationsingrepp. Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under varje klinik.

Se priser för pannlyft & ögonbrynslyft

Kombinations- och efterbehandling

Kombinationsingrepp

Det är vanligt att man kombinerar pannlyft & ögonbrynslyft med andra ansiktsingrepp. Till exempel ögonlockskirurgi, mellanansiktslyft och ansiktslyft. Man kan även behandla bekymmersrynkor med hjälp av injektionsbehandlingar. Om och vilken form av kombinationsingrepp du kan göra pratar du igenom med din kirurg före operationen.

Boka konsultation

Efterbehandling

För att du ska få ett långsiktigt bra resultat är det viktigt att du vårdar din hud regelbundet. På Akademiklinikens hudcenter kan du boka tid hos kompetenta hudterapeuter. Där finns även Akademiklinikens egen hudvårdsserie som utvecklats under flera års forskning.

Läs mer om våra hudvårdsprodukter här