Bestående hår med det senaste inom hårtransplantation

Vi använder den så kallade micro- och minigraftmetoden. Det är det senaste inom hårtransplantation. Vid hårtransplantation hos oss ingår också en stamcellsbehandling.

Både män och kvinnor oroar sig för sitt hår. Det ändrar färg, blir tunt eller försvinner. Den vanligaste typen av håravfall är Adrogen alopecia, så kallad manlig kalhet. Men den drabbar både män och kvinnor. Stress kan också påverka håravfall.

Hårtransplantation av ögonbryn, skägg och synliga ärr

Hårtransplantation utförs dock inte bara på huvudet. Hårbärande områden på andra delar av kroppen kan av olika skäl också påverkas av håravfall. Vi utför hårtransplantation för ögonbryn, ögonfransar, skägg, intima områden, hårlinje efter ansiktskirurgi och synliga ärr, andra ärr och brännskador.

Micro- och minigraftmetoden

Vi använder den så kallade micro- och minigraftmetoden. Det är det senaste inom hårtransplantation. Metoden går ut på att man flyttar patientens eget hår från bakhuvudet till det skalliga området. Man får då ett bestående naturligt och växande hår på ett tidigare skalligt område. Dessutom skapas en naturlig hårlinje.

Vi använder oss av två olika metoder: FUT-metoden som innebär att man tar en hudremsa från bakhuvudet och FUE-metoden som innebär att ett område rakas från samma ställe.

Vid hårtransplantation hos oss ingår också en stamcellsbehandling vid varje transplantation. Läs mer om detta längre ner.

Håravfall

Ungefär var tredje man har någon form av håravfall. För många blir det ett problem som växer i takt med att håret faller.
Läs mer om håravfall och PRP, stamcellsbehandling för att häma håravfäll och främja hårtillväxten.

Orsakerna till håravfall och hur vi kan hjälpa dig.

Att tänka på före operation

Läs här vad du behöver tänka på före din operation.

Före- och efterbilder

Se fler bilder

Så går en hårtransplantation till

Inför behandlingen

Nä

Undersöker hårkvaliteten

Vid det första konsultationsbesöket diskuterar vi igenom dina förväntningar, undersöker din hårkvalitet och allmänna hälsa.

Vi ger dig utförlig information vad det kan kosta och hur lång väntetid det är. Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer.

På behandlingsdagen

Operationen sker med lokalbedövning

På morgonen när du kommer till Akademikliniken träffar du kirurgen som ritar hårlinjen och pratar igenom hur transplantaten ska fördelas, samt fotograferar.

Själva hårtransplantationen görs under sedering och lokalbedövning. Vi förbereder bakhuvudet, där vi planerar att ta transplantaten ifrån.

FUT-metoden (Follicular Unit Transplantation)

Vi lokalbedövar området och tar en smal hudremsa med hår från bakhuvudet.

Såret sys ihop och hårtekniker delar upp hudremsan under mikroskop till små transplantat med mellan 1 – 4 hårstrån i varje. Dessa transplanteras sedan.

FUE-metoden (Follicular Unit Extraction)

Vi lokalbedövar området och rakar bakhuvudet. Därefter stansas hårsäckarna ut och plockas varsamt ut en och en och inspekteras sedan under mikroskop.

Transplantationen

I detta skede ges ytterligare lokalbedövning i det område där transplantationen skall ske. Därefter sätts transplantaten i de kanaler som gjorts av kirurgen.

Båda dessa metoder är tidskrävande så avsett hela dagen för ingreppet.

PRP (stamcellsbehandling)

När du utför en hårtransplantation hos oss ingår en stamcellsbehandling.

Det har visat sig ha en gynnsam effekt på hårutväxt, det hämmar håravfall, gör håret starkare och även återaktiverar svaga hårsäckar. Man brukar rekommendera 4-6 behandlingar för ett gynnsamt resultat

Läs mer om PRP (Stamcellsbehandling) här

Efter behandlingen

Åka hem samma dag

Du får åka hem samma dag som du har genomgått en hårtransplantation men det finns möjlighet att övernatta.

Hur länge man stannar hemma efter en hårtransplantation är individuellt och beror lite på vilket yrke man har. Normalt är 1-2 veckor.

De två första veckorna efter

Under de två första veckorna efter din hårtransplantation skall du undvika att mekaniskt röra med fingrarna på det transplanterade området. Du får inte heller ha huvudbonad eller täcka huvudet med något under denna tid. För användning av hjälm gäller 3 veckor. Du skall även undvika tunga lyft och fysisk ansträngning under dessa 2 veckor.

Efter dessa två veckor får du börja tvätta hela huvudet som vanligt igen. Slutresultatet av din hårtransplantation kan du se efter 12 månader.

Mer information

Vid din konsultation  kommer du få ytterligare och mer specifik information om vad som händer efter din behandling.

Stamcellsbehandling

Stamcellsbehandling stimulerar tillväxten

En stamcellsbehandling ingår alltid vid en hårtransplantation för att ge ett ännu bättre resultat.

Man kan även göra den som en broms- och förebyggande behandling. Då rekommenderas en gång per månad de första sex månaderna. Därefter en underhållsbehandling var sjätte månad. Det kan även göras mer sällan. Effekten kommer då långsammare.

Till Stamcellsbehandling

Konsultation och våra priser

Vad kostar en hårtransplantation?

Priset för en hårtransplantation beror på en rad olika faktorer. Bland annat omfattningen av problemet och vilka metoder som används. I samband med en konsultationen får du råd, kan ställa frågor samt en kostnadsberäkning för behandlingen.

Önskar du bli kontaktad av någon från vårt hårteam kan du fylla i formuläret nedan.

Boka konsultation för hårtransplantation

Patientberättelse

Hårtransplantation – så funkar det

Både män och kvinnor oroar sig för sitt hår. Det ändrar färg, blir tunt eller försvinner. Den vanligaste typen av håravfall är Adrogen alopecia, så kallad manlig kalhet. Men den drabbar både män och kvinnor.

Fyll i formuläret nedan eller ring kundtjänst för att boka in en konsultation.