Ansiktslyft Malmö

Med vår tjugoåriga erfarenhet så är vi experter på ansiktslyft på Akademikliniken i Malmö. Ett ansiktslyft är ett sätt att få tillbaka lyster och ungdomlighet i ansiktet. Med åren förlorar huden och hudvävnaden elasticitet, huden blir slapp och rynkig och många får lös hud på halsen. Rökning och solning bidrar till att påskynda den naturliga åldringsprocessen. Resultatet är att du ser äldre och tröttare ut än du kanske känner dig.

Vad är ett ansiktslyft?

Huden mister med tiden sin elasticitet och spänst och det uppstår rynkor och påsar. Förändringarna beror på både arvsanlag och yttre faktorer som rökning, alkohol, kost, motion, solvanor och viktförändringar. Ett ansiktslyft görs för att ge en slätare hud och ett piggare intryck*.

Vid ansiktslyft kan man framförallt påverka hakan och halslinjens utseende. (Finrynkighet runt munnen kräver särskilda åtgärder som hudslipning, peeling eller laser.) Resultatet efter ett ansiktslyft blir en jämnare hud, som ger ett mer ungdomligt intryck.

Vad händer hos oss?

Vid ett första besök hos oss i Malmö träffar du en plastikkirurg som lyssnar på dina önskemål, går igenom operationen och svarar på dina frågor kring ett ansiktslyft. Det är viktigt att du får information om vilka områden som kommer att förbättras vid en ansiktslyftning och att bedöma hudens elasticitet. Det är viktigt att du har realistiska förväntningar och får information om vilka områden som kommer att förbättras vid ett ingrepp.

Vid besöket får du även information om vad ingreppet kan kosta, våra väntetider för ansiktslyft i Malmö mm. Du kommer också att få fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd och eventuella tidigare sjukdomar och operationer. Om du väljer att gå vidare med ett ansiktslyft hjälper vi dig med en tid som passar dig samt en tid för konsultation hos en av våra plastikkirurger i Malmö.

Ansiktslyft i kombination med andra behandlingar

Ansiktslyft kan kombineras med ögonlocksplastik och fettsugning under hakan. Om rynkorna är lätta till måttliga eller om huden är slapp är laserterapi ett alternativ. Tala med våra erfarna läkare om vilken lösning som bäst uppfyller dina behov och förväntningar.

*Vi vill understryka att ett ansiktslyft inte garanterar samma resultat för alla. Detta är individuella behandlingar vars resultat varierar från person till person.

 

Så går ett ansiktslyft till

Inför operation

Vi går igenom förväntningar och önskemål

Första gången du besöker oss lyssnar vi på dina önskemål, förväntningar och svarar på dina frågor. Du får bland annat information om vilka områden som kommer att förbättras med ett ingrepp, vad det kan kosta och hur lång väntetid det är.

Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer.

Vad som gäller vi narkos

Praktisk information kring operationen får du av vår plastikkirurg. Bland annat hur du ska förbereda dig inför din operation samt vad som gäller vid narkos.

På operationsdagen

Fotografering av operationsområdet

På operationsdagen träffar du din plastikkirurg igen, som detaljplanerar operationen och fotograferar operationsområdet. Du får också träffa din narkosläkare.

Operationen tar 3-4 timmar

Ett ansiktslyft sker under narkos och tar tre till fyra timmar. Vanligtvis läggs ett snitt i tinningen runt örat och i hårfästet. Ibland görs ett snitt under hakspetsen för att sy ihop den ytliga halsmuskeln.

Efter ingreppet

Stannar kvar över natten

Efter operationen stannar du kvar på Akademiklinikens vårdavdelning över natten för omvårdnad. Därefter är det dags att åka hem och det gör du utan bandage.

De första dygnen efter ditt ansiktslyft får du blåmärken. Du kommer också att uppleva en känsla av svullnad, spänning och ömhet, samt ett visst känselbortfall. Det är helt normalt och kommer successivt att försvinna under de första veckorna efter operationen.

Återbesök efter en vecka

Efter sju dagar kommer du på första kontrollen. Då tar vi bort en del av stygnen. Efter två veckor avlägsnar vi resten av stygnen. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss när som helst om du har frågor eller vill att vi ska titta till läkningen.

Du behöver inte vara borta från arbetet. Men de flesta brukar stanna hemma 2-3 veckor efter operationen.

Håll igång med lugna promenader

Eftersom läkningsprocessen är individuell är det viktigt att du lyssnar till kroppens signaler och anpassar dig efter dem. Den första tiden rekommenderar vi att du avstår träning och andra fysiska aktiviteter och håller igång med lugna promenader.

Hög skyddsfaktor på solkrämen

Tänk på att använda en solkräm med en hög skyddsfaktor på ärren under de första sex månaderna. Du bör också undvika starka färgningsvätskor på ärren tre månader efter operationen. Så brukar du färga håret ska du göra det innan operationen.

Se slutresultat efter sex månader

Även om slutresultatet – ett piggare och mer ungdomligt utseende – går att bedöma tidigast efter sex månader kommer du att se en förbättring redan när vi tar bort stygnen. Men det är viktigt att du har realistiska förväntningar. Resultatet efter ett ansiktslyft varierar mellan olika människor beroende på såväl skillnader i arvsanlag som hudens elasticitet. Det är något vi pratar igenom inför operationen.

Du når oss dygnet runt

När du går hem efter en operation får du ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken och till den plastikkirurg som har genomfört operationen, så att du kan nå oss dygnet runt.

Våra priser ansiktslyft

Konsultation

Våra priser ansiktslyft

Vad kostar ett ansiktslyft?

Priset för ett ansiktslyft beror på en rad faktorer. Bland annat omfattningen av ingreppet och om du ska göra ett kombinationsingrepp. Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under varje klinik.

Se våra priser för ansiktslyft

Kombinations- och efterbehandling

Kombinationsingrepp

Det är vanligt att man kombinerar ansiktslyft med andra ansiktsingrepp. Till exempel mellanansiktslyft, pannlyft, läpp- och fettinjektioner, ögonlockskirurgi och fettsugning av hakan. Om och vilken form av kombinationsingrepp du kan göra pratar du igenom med din kirurg före operationen.

Boka tid för konsultation

Efterbehandling

För att du ska få ett långsiktigt bra resultat är det viktigt att du vårdar din hud regelbundet. På Akademiklinikens hudcenter kan du boka tid hos kompetenta hudterapeuter. Där finns även Akademiklinikens egen hudvårdsserie som utvecklats under flera års forskning.

Läs mer om våra hudvårdsprodukter

Frågor & svar narkos

Är narkos farligt?

De senaste 25 åren har metoderna för sövning utvecklats mycket och riskerna i dag är väldigt låga. Alla som skall sövas genomgår en riskbedömning av narkosläkaren. Vissa sjukdomstillstånd kan innebära en ökad risk tex hjärtsjukdomar, högt blodtryck, fetma. Veckan innan din operation tas ditt fall upp på en operationskonferens med kirurg, narkosläkare och operationssjuksköterska.

För att narkosen ska kunna genomföras på ett säkert sätt är det viktigt att narkosläkaren får kännedom om hälsoläget, eventuell medicinering och de sjukdomar som föreligger.

Vad är riskerna med narkos?

Alla operationer och all narkos medför en risk, men den beror på många faktorer till exempel typ av kirurgi och hälsotillstånd. För det stora flertalet är risken låg. Fråga narkosläkaren hur riskbedömningen är för dig. Den rädsla många upplever inför narkos är oftast ogrundad och beror snarare på förlust av kontroll.

Hur vet narkosläkaren hur mycket narkosmedel som behöver ges?

Det finns ingen standarddos. Alla narkoser anpassas för den enskilde individen utifrån vilken operation som skall genomföras och individens förutsättningar.

Vi reagerar alla olika på anestesi. Skillnaderna beror på bland annat på genetiska faktorer, ämnesomsättning, hälsotillståndet och sjuklighet.

Mängden narkosmedel varierar på grund av faktorer som vikt, ålder, kön, medicinering och sjukdomar.

Under narkos övervakas, mäts och registreras hjärtfrekvens och hjärtrytm, blodtryck, andningsfrekvens, andetagens volym och innehåll av syrgas och koldioxid samt syremättnad. Eftersom varje patient är unik måste valet av narkosmedel och metod skräddarsys.