Therese, 38 år - Bukplastik

Operationen var värd varenda krona – jag känner mig mer som mig själv igen, har köpt en ny bikini och ser så mycket fram emot sommaren. En underbar känsla att ha efter alla år av att känna sig missnöjd.

Jag var smal innan jag fick mitt första barn, jag är 166 cm lång och då vägde jag 50 kg. Under min första graviditet gick jag upp väldigt mycket i vikt på kort tid. Jag har problem med sköldkörteln och trodde först det kunde bero på det. Men jag fick medicin för sköldkörteln och fortsatte trots det att gå upp i vikt – fast jag varken åt mer eller rörde på mig mindre.

När jag efter cirka ett år blev gravid med mitt andra barn, så hände samma sak hände igen. Det kvittade vad jag gjorde gällande kost och motion, oavsett gick jag stadigt upp väldigt mycket i vikt. Jag tänkte att det kanske var sköldkörteln som spökade igen. I samma veva flyttade vi till England och där besökte jag senare en läkare som då gav mig en Lipödem-diagnos. Han såg det på mig bara jag kom in i rummet. Jag gick hem och läste på och insåg att det var det jag själv hade och att även både min mamma och mormor hade det.

Vi flyttade hem till Sverige igen 2016 och då ville jag göra en fettsugning för Lipödem. Jag beslutade mig för att göra det i Tyskland hos en duktig kirurg. Jag genomgick två fettsugningar och läkaren sa att om jag ville ha fler barn så behövde jag vänta ett år innan jag blev gravid igen. Men, oplanerat, blev jag gravid redan 3 månader efter min sista fettsugning. Det var inte optimalt såklart, men jag kämpade på med kompressionen ändå. Jag fick mitt tredje barn, och efter ett tag blev jag sämre på att hålla i det.

Med tre barn blev även träningen svårare att hålla i lika regelbundet som innan. Min mage var nu också, efter tredje barnet, helt förändrad. Jag hade mycket hängande hud på magen och den stod ut väldigt mycket. Det var tufft, för om något, hade jag alltid haft en platt mage som jag varit nöjd med.

Efter mitt fjärde barn fick jag även problem med gallan, något som gjorde att jag var väldigt svullen och såg höggravid ut hela tiden. Jag kände mig även väldigt trött, eftersom jag hade gått upp ca 30 kg sedan jag först blev gravid.

Nu var jag helt klar med barn och kände att jag verkligen måste göra något åt det jag var missnöjd med. Jag ville känna mig som mig själv igen.

Jag började leta efter en kirurg som jag ville gå till för att göra en full bukplastik. För mig var det också väldigt viktigt att personen hade kunskap och erfarenhet av just Lipödem. Min upplevelse är att många inom vården inte kan inte så mycket om Lipödem. I en grupp om Lipödem som jag är med i fick jag tipset av en tidigare nöjd patient om att höra av mig till Akademikliniken och Angelica Hagelberg.

Jag kontaktade Angelica och det var magi från start, det kändes så otroligt tryggt och bra redan vid första kontakten. Jag ville ha operationen så snabbt som möjligt och var väldigt nervös inför såklart. Men att träffa Angelica, narkosläkaren och hela teamet på Akademikliniken kände så otroligt bra och tog ner min nervositet.

Jag gjorde en full bukplastik och hade nästa 8 cm hängande hud. Totalt togs ca 2,2 kg hud bort och kompletterades med ca 1 liter fettsugning. Naveln flyttades och jag hade en diastas på ca 3 cm som syddes ihop.

Jag vaknade upp efter operationen och mådde bra och jag inte haft någon komplikation efter min operation som var för ca 8 veckor sedan nu. Min mage ser så fin ut igen och jag är verkligen så lycklig!

Angelica har varit en stjärna hela vägen. Hon har alltid svarat snabbt, även på helger och kvällar. Jag har bara bra saker att säga och hon inger så mycket förtroende. Efter många dåliga upplevelser hos andra kirurger fick jag äntligen träffa någon som lyssnade, förstod mig, och trodde på mig och min berättelse. Jag kände samma med narkosläkaren som var otroligt bra. Kan bara ge mina varmaste rekommendationer för Angelica och Akademikliniken.