Stockholm. Chef operation.

Vill du leda en välmående operationsavdelning som genomsyras av kvalitet, effektivitet och arbetsglädje? Då är vi ett engagerat och motiverat gäng som ser fram emot att välkomna dig som kollega.

Uppdraget som Chef Operation för Akademikliniken Storängsbotten innebär en unik möjlighet att leda, växa och utveckla operationsavdelningen på Akademiklinikens huvudklinik. Idag står kliniken väl rustad för fortsatt utveckling och har en välfungerande struktur för kundens hela resa – från konsultation till eftervård och uppföljning.

På kliniken i Storängsbotten finns det totalt sju operationssalar. För närvarande används fyra av dem, så expansionsmöjligheter finns för att möta marknadens ökade efterfrågan genom att utöka verksamheten framöver. Operationssalarna är belagda dagtid måndag till torsdag.

Chef Operation har ett övergripande ansvar för operationsavdelningen och ett direkt personalansvar för operationsteamet (exklusive plastikkirurger). Teamet består idag av specialistsjuksköterskor inom operation och anestesti samt undersköterskor med en ambition att växa. Utöver detta tillkommer timanställda och externa operatörer (inklusive anestesiläkare).

Rollen som Chef Operation är en omväxlande och central roll i ansvaret att leda, entusiasmera samt utveckla avdelningen för att uppnå god kvalitet, operationell effektivitet och patientsäkerhet. Chef Operation är en viktig del i verksamhetsområdets ledningsgrupp och rapporterar direkt till Verksamhetschef.

Vem är du?

Akademikliniken söker en engagerad chef för huvudklinikens operationsavdelning som kombinerar ledarskap och en gedigen klinisk bakgrund inom relevant område. Du trivs i att arbeta på en arbetsplats som genomsyras av kvalitet, arbetsglädje och fokus på patienten. Som person är du en inspirerande och lyhörd ledare som kan möta starka individer utifrån dennes förutsättningar utan att göra avkall på tydlighet.

Du har en stark förståelse för komplexiteten det innebär att leda en operationsavdelning. Du strävar kontinuerligt efter att utvecklas och, med fokus på patienten, anamma och utveckla de senaste teknikerna. Du har en tydlig vision kring god vård och sätter kvalitet i första rummet. Du har en ödmjukhet, förståelse och respekt för verksamheten och dess anställda.

Du ser operationell effektivitet som ett naturligt inslag av det dagliga arbetet och strävar kontinuerligt att realisera förbättringar och optimera flöden. Du är förtroendeskapande och leder med en god portion humor, passion och glöd som smittar av sig.

Krav på kvalifikationer

  • Erfarenhet av att leda en operationsavdelning
  • Gedigen klinisk erfarenhet
  • Utbildad specialist med inriktning mot operation eller anestesi
  • Erfarenhet från svensk sjukvård

Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar vi med Ahrle Laurell & Partners. För att söka tjänsten ska du maila din ansökan till ak@ahrlelaurell.com senast onsdag 1 juni 2022, ange referens ”AK Chef Operation”.

Har du specifika frågor kring uppdraget så är du välkommen att kontakta Ahrle Laurell & Partners via samma epost-adress.