Viktnedgång efter graviditet

Bukplastik, fettsugning

bukplastik

En graviditet är en tid av stor förändring för kroppen och det är många som kämpar med viktnedgång efter graviditeten. Det kan vara utmanande att återfå den tidigare kroppsformen och för de som lyckats gå ner i vikt ser oftast kroppen annorlunda ut än innan graviditeten. Detta är helt normalt men kan vara både psykiskt och fysiskt påfrestande.  

Hur påverkar en graviditet kroppsvikten?

En graviditet medför betydande förändringar i kroppen. Viktökning och förändrad kroppsform är vanligt och nödvändigt för barnets hälsa. Bröst och bukmuskulatur kan bli mer slappa och det är inte ovanligt med hängig hud och bristningar. Det är viktigt att ge kroppen tid att återhämta sig och söka professionell hjälp vid behov.

Viktnedgång efter graviditet

Det är vanligt att känna en önskan om att återgå till sin ursprungsvikt efter graviditeten. Det är dock viktigt att närma sig träning med försiktighet och tålamod efter förlossningen. Kroppen behöver tid att återhämta sig och en långsam, hälsosam viktnedgång är därför att föredra.

Viktigt med rätt kost och träning

Undvik att stressa kroppen med intensiva träningsrutiner, fokus bör ligga på gradvis återstärkande för en hållbar och säker återhämtning. Att hitta en balans mellan rätt kost och träning är avgörande för att främja en hälsosam viktnedgång. Undvik att stressa kroppen med intensiva träningsrutiner, fokus bör istället ligga på återhämtning av kroppen. En näringsrik och balanserad kost som stödjer amning och återhämtning, kombinerat med skonsam och regelbunden träning, kan underlätta processen att återfå din kropp efter graviditeten.

Behandlingsalternativ hos Akademikliniken

Det finns tillfällen då träning och rätt kost inte är tillräckligt för att återfå din tidigare kroppsform och utseende. Vårt team av erfarna kirurger och specialister hos Akademikliniken finns här för att ge dig personlig rådgivning och behandlingsalternativ. Det finns olika behandlingar som kan hjälpa dig efter en stor viktnedgång, framförallt efter graviditeten. Vare sig det gäller kirurgiska ingrepp, som bukplastik, eller icke-invasiva behandlingar som hudförbättring, är vårt mål att hjälpa dig att känna dig bekväm och självsäker i din kropp.

Ta bort envisa fettdepåer med fettsugning

Fettsugning kan vara ett alternativ för att ta bort envisa fettdepåer på olika delar av kroppen efter graviditeten, men först bör kost och träning prioriteras. Det är viktigt att vänta tills kroppen fullständigt återhämtat sig efter graviditeten innan man överväger sådana ingrepp.

Bukplastik

Huden kan som sagt bli slapp och hängig efter en graviditet eller som ett resultat av kraftig viktnedgång. Under graviditeten sträcks huden ut för att anpassa sig till den växande magen, vilket kan leda till att elasticiteten minskar.

Magmusklerna töjs även ut och blir slappare, vilket oftast medför en putande mage som kan ge intrycket av mer fett på magen. En putande mage efter graviditet kan även vara ett resultat av “rektusdiastas” där bukmusklerna separerats.

Bukplastik är ett kirurgiskt ingrepp som avlägsnar överskottshud och fett, samt stramar upp bukmusklerna. Detta är en mer omfattande lösning för dem som inte uppnått önskat resultat med andra metoder.

Hudvårdsbehandlingar mot bristningar

Under graviditeten uppstår lätt bristningar på olika delar av kroppen, som ett resultat av viktuppgång och hormonella faktorer. Dessa kan vara en källa till oro för många och kan påverka en persons självförtroende negativt. Med våra avancerade behandlingar, bland annat laser och IPL, kan vi hjälpa dig att minska synligheten av bristningar.

Boka konsultation