Torr hud i ansiktet

Ansikte

skinbooster

Torr hud i ansiktet innebär att huden har brist på fukt och lipider, vilket resulterar i lägre talgproduktion. En lägre talgproduktion medför brist på naturligt fett som hjälper huden att bibehålla dess fukthetsbalans. Att vårda torr hud i ansiktet behöver inte vara komplicerat. Med rätt kunskap och produkter kan du uppnå och bibehålla en hälsosam och återfuktad hud.  

Symptom på torr hud i ansiktet

Torr hud i ansiktet kan kännas stram, hård, fjällig och ibland klia. Det är heller inte ovanligt att det uppstår sprickor i huden. Denna vanliga hudåkomma berör många och varierar i svårighetsgrad. Akademikliniken, med sin expertis inom hudvård, förstår vikten av att identifiera dessa symptom tidigt för att förebygga och behandla torr hud effektivt.

Orsaker till torr hud i ansiktet

Torr hud i ansiktet kan orsakas av flera faktorer. De vanligaste orsakerna till torr hud i ansiktet är:

  • Miljöfaktorer som kallt, varmt och torrt klimat
  • Genetik
  • Ålder
  • Hudsjukdomar
  • Vattenexponering
  • Vissa hudvårdsprodukter
  • Brister
  • Alkohol och rökning

Vid Akademikliniken hjälper vi dig att förstå dig på din hudtyp och de specifika faktorer som påverkar just din hud.

Kan man få finnar av torr hy?

Du har säkert hört att finnar oftast uppstår hos personer med fet hy, men även torr hud kan ge upphov till finnar. När huden är torr kan kroppen överkompensera genom att producera mer olja, vilket kan täppa till porerna och skapa finnar. Att balansera hudens fuktighet är därför avgörande för att förebygga finnar.

Hur behandlar man torr hud i ansiktet?

För att behandla torr hud är det viktigt att använda rätt hudvårdsprodukter. Milda rengöringsmedel och återfuktande krämer är grundläggande för att motverka och behandla torr hud i ansiktet. Akademikliniken erbjuder personlig rådgivning och rekommenderar produkter som är speciellt anpassade för torr hud.

Hudvårdsprodukter mot torr hud

En daglig hudvårdsrutin för torr hud i ansiktet bör inkludera skonsam rengöring, återfuktande serum eller gel, förslagsvis Pure Hyaluronic Gel, samt en återfuktande kräm. Vi rekommenderar även att du använder dig av en kraftfull peeling 1–3 gånger/vecka för att effektivt avlägsna döda hudceller och stimulera cellförnyelse. Våra experter på Akademikliniken kan guida dig genom denna process och hjälpa dig att välja rätt hudvårdsprodukter för din hud.

Behandlingar hos Akademikliniken

Hos Akademikliniken erbjuder vi skräddarsydda behandlingar för torr hud i ansiktet. Dessa inkluderar återfuktande ansiktsbehandlingar och avancerade hudvårdsprogram. Våra erfarna hudterapeuter arbetar för att skapa en behandlingsplan som är unik för dig.

Restylane skinbooster är en av våra populäraste ansiktsbehandlingar som fräschar upp och förbättrar huden från insidan genom att injicera hyaluronsyra i huden, vilket bidrar med fukt och stimulerar kollagenproduktionen. Behandlingen minskar även fina linjer, ger huden lyster och ökar elasticiteten.

Olika typer av kemiska peelingbehandlingar som avlägsnar döda hudceller och främjar cellförnyelsen är också effektiva mot torr hud. Detta eftersom de hjälper till att öka hudens förmåga att absorbera fuktgivande produkter, vilket i sin tur gör huden mjukare och mer återfuktad.

För mer information om våra ansiktsbehandlingar boka gärna en konsultation hos någon av våra kliniker.

Boka konsultation