Tid för sommarsnygga ben

Plastikkirurgi, Behandlingar

Bara ben på filt

Vårsolen skvallrar om en stundande sommar och med den en tid för bara ben. Kanske är det redan nu dags att förbereda dig inför sommarsäsongen och unna dina ben en uppfräschning efter vintern. Det finns en rad olika behandlingar för att bli av med till exempel oönskad hårväxt, åderbråck eller ytliga blodkärl.

Oönskad hårväxt

På sommaren vill många gärna tänka på roligare saker än att raka eller vaxa benen var och varannan dag.

En effektiv metod för att bli av med hårväxten på lång sikt är behandling med laserstrålning och intensivt pulserat ljus (IPL). Båda behandlingar går ut på att högintensivt ljus dras till mörkt pigment i hårstråna. Värmen leds ner i hårsäckarna som förstörs och försvinner. Ju mer pigment desto lättare leds laserstrålen ned i hårsäcken. Ljust, grått eller vitt hår är därför svårt att behandla.

Laserstrålning och IPL kan även användas för att bli av med ytliga blodkärl, pigmentfläckar och tatueringar. Läs mer om våra laser- och IPL-behandlingar

Ytliga ådernät och åderbråck

Ådernät är mindre spindelliknande utvidgade blodkärl som är vanligt på benen och i ansiktet. Ådernät är endast ett kosmetiskt problem som inte gör ont – men det kan givetvis ändå finnas skäl att vilja bli av med dem. En effektiv metod är “sklerosering”, en injektionsbehandling som får kärlen att klibba ihop sig.

Åderbråck är också en vanlig åkomma men kan till skillnad mot ådernät ge både estetiska och funktionella besvär. Tillståndet innebär att en blodåder blivit onormalt utvidgad och ser ut som blå, knöliga ojämnheter på benet. Åderbråck är tyvärr ärftligt och dessutom upp till fyra gånger vanligare bland kvinnor än män.

Mindre åderbråck kan oftast behandlas genom att täppa igen de vidgade kärlen med ett skum som fungerar som ett lim. Större åderbråck kan däremot behöva behandlas med en ultraljudsledd värmebehandling med radiofrekvenskateter. Läs mer om åderbråck och effektiva behandlingar

Önskar du rådfråga en specialist om åderbråck eller kärl? Boka en konsultation hos kärlläkare och svar på frågor om bästa behandling för dig, pris osv.

Vissa områden är svåra att rå på utan hjälp

Att komma i form till sommaren är en morot för många att ta sig till gymmet – men visste du att vissa områden ibland inte går att rå på med rätt kost och träning? Ridbyxlår är ett exempel på ett envist problemområde för många. En lösning på problemet kan vara så kallad CoolSculpting, fettreducering med kyla. Det är en skonsam men samtidigt effektiv behandling för att bli kvitt lokala fettdepåer, områden på kroppen med överflödigt underhudsfett.

Intresserad av Cools Sculpting? Boka konsultation hos en av våra auktoriserade hudterapeuter så får du reda på hur vi kan hjälpa just dig.

Boka konsultation