Svullna lår

Plastikkirurgi

svullna lår

Svullna lår kan bero på flera faktorer, inklusive vätskeretention, fettansamling eller lymfödem. Det kan vara obehagligt och påverka ens självkänsla. Akademikliniken erbjuder lösningar för att minska svullnad och förbättra lårens utseende.

Orsaker till svullna lår

  • Vätskeretention: Kan orsakas av hormonella förändringar, kost eller medicinska tillstånd som påverkar kroppens förmåga att balansera vätskor.
  • Fettansamling: Överskott av fett kan samlas i lårregionen, särskilt hos kvinnor, och kan vara svårt att bli av med trots träning och kost.
  • Lymfödem: Svullnad som uppstår när lymfvätska ackumuleras i vävnaderna på grund av ett blockerat eller skadat lymfsystem.

Behandlingsalternativ

Vi erbjuder olika metoder för att behandla svullna lår och förbättra deras utseende:

Fettsugning av lår: Avlägsnar överflödigt fett och formar låren för ett smalare och mer tonat utseende. Denna metod är effektiv för att ta bort fettdepåer som inte svarar på diet och träning. Ingreppet innebär att fettceller sugs ut genom små snitt i huden, och det utförs under lokal eller generell anestesi beroende på mängden fett som ska avlägsnas.

Fettfrysning: Fettfrysning, även känd som kryolipolys, är en icke-kirurgisk behandling som använder kyla för att förstöra fettceller. Fettcellerna kristalliseras och bryts ner naturligt av kroppen över tiden. Detta är ett utmärkt alternativ för dem som vill undvika kirurgi och har mindre fettansamlingar som behöver behandlas.

Lårplastik: För de som behöver mer omfattande förbättringar erbjuder vi lårplastik. Dessa kirurgiska ingrepp stramar upp huden och tar bort överskottshud och fett för att ge benen och låren en slankare och mer definierad form. Ingreppet utförs under narkos och tar cirka två till tre timmar. Efter operationen kan du förvänta dig viss svullnad och obehag, men detta avtar med tiden. Återhämtningen kan ta flera veckor och det är viktigt att följa läkarens anvisningar för bästa resultat. Läs mer om lårplastik här.

Vårt tillvägagångssätt

På Akademikliniken garanterar vi:

  • Expertis: Våra kirurger och specialister har omfattande erfarenhet av att behandla svullna lår och andra kroppsdelar. De är utbildade i de senaste teknikerna och metoderna för att säkerställa bästa möjliga resultat.
  • Patientkomfort: Vi strävar efter att göra din upplevelse så bekväm som möjligt. Våra procedurer utförs med minimal smärta och obehag, och vi erbjuder omfattande eftervård för att stödja din återhämtning.
  • Uppföljning: Regelbundna kontroller efter behandlingen säkerställer att du återhämtar dig som förväntat och att resultaten är tillfredsställande. Vi är här för att stödja dig varje steg på vägen.

Återhämtning och resultat

Återhämtningstiden varierar beroende på vilken typ av behandling du genomgår. Efter fettsugning kan det ta flera veckor innan svullnaden minskar och du ser de fulla resultaten. Det är viktigt att följa läkarens anvisningar noggrant och delta i alla uppföljningsbesök för att säkerställa en snabb och smidig återhämtning.

Kundberättelser

Många patienter har delat sina positiva upplevelser av att behandla svullna lår på Akademikliniken. De beskriver hur deras självkänsla och komfort har förbättrats avsevärt efter behandlingarna. Vårt mål är att hjälpa dig att känna dig nöjd med ditt utseende och må bra i din egen kropp.

Boka en konsultation hos oss för att diskutera lämpliga behandlingsalternativ för att reducera svullnaden i dina lår.

Boka konsultation