Spetsig haka

Injektioner

fillers

En spetsig haka kan vara ett distinkt och attraktivt drag i ansiktet, och många strävar efter att framhäva sin haka för att skapa en kraftfullare profil och balans i ansiktets proportioner. Genom olika behandlingsmetoder kan man förstärka eller tona ner hakans form, beroende på individuella önskemål och ansiktets unika drag.  

Vilka behandlingsalternativ finns det?

För de som önskar en spetsigare haka eller ett mjukare och mer harmoniskt hakparti finns det en rad olika behandlingsmetoder att välja mellan. Från icke-kirurgiska metoder som fillers, till kirurgiska ingrepp för de som söker ett mer permanent resultat.

Spetsigare haka med hjälp av fillers

Fillers är ett icke-kirurgiskt alternativ där man injicerar hyaluronsyra för att öka volymen och skapa en mer definierad och spetsig form på hakan. Det är en snabb och effektiv metod för att skulptera och ge hakan din önskade form. Behandlingen tar bara några minuter och resultatet syns direkt. Dessutom är återhämtningstiden minimal.

Reducera gropar och ojämnheter

I vissa fall kan det finnas en naturlig grop eller ojämnheter i hakan som vissa önskar att fylla ut. Med fillers kan man även jämnt och precist fylla ut denna grop för att skapa en slätare och spetsigare haka.

Fettinjektioner

En annan icke-kirurgisk metod är att använda patientens eget kroppsfett för att skapa volym i hakan. Fettet tas från en annan del av kroppen, renas och injiceras sedan i hakan. Detta ger intryck av en större och spetsigare haka.

Hakplastik

För de som önskar ett mer permanent resultat kan hakplastik vara ett alternativ. Hakplastik innebär att man antingen bygger upp hakan med ett hakimplantat för att skapa en ny spetsigare form, eller att man omformar benstrukturen i hakan för att uppnå önskad form. Våra kirurger på Akademikliniken har omfattande erfarenhet och expertis inom detta område. De är skickliga på att utföra dessa typer av ingrepp och kan forma om hakan för att uppnå önskad effekt.

Fettsugning av hakan

I de fall där en rundare och fylligare haka, så kallad dubbelhaka, beror på fettansamlingar kan fettsugning av hakan vara ett alternativ för att skulptera fram en mer definierad och spetsigare haka. Vid fettsugning av hakan avlägsnas ett visst antal fettceller vilket ger ett permanent resultat.

Få en mjukare form på hakan

Om du istället känner att din haka är alltför spetsig och du önskar en mjukare, mer rundad haka, finns det även lösningar för detta. Vi kan genom avancerade tekniker mjuka upp hakans form för att skapa ett mer balanserat ansiktsuttryck med mjukare drag. Exempelvis är fillers även en bra behandlingsmetod för att uppnå en mjukare och mer avrundad form på hakan. Hakplastik är också ett alternativ om du vill att resultatet ska vara bestående.

På Akademikliniken har vi ett team av erfarna kirurger och specialister som kan hjälpa till att avgöra vilken metod som är mest lämplig för just dina behov och önskemål, oavsett om du önskar en spetsigare haka eller vill mjuka upp en alltför markant hakspets. Kontakta oss idag för en konsultation och låt oss tillsammans utforska vilken behandling som passar dig bäst.

Boka konsultation