Rynkor dekolletage

Kropp

rynkor dekolletage

Hudens åldrande är en naturlig process och med tiden börjar rynkor att visa sig. De uppstår på grund av olika faktorer, som exempelvis solens UV-strålar, ålder i form av förlust av kollagen och elastin, och hur väl man tar hand om sin hud. Detta kan leda till att huden förlorar sin spänst och elasticitet. Ett område som ofta påverkas är dekolletaget, det vill säga huden på bröstet och runt halsen. 

Rynkor på dekolletaget

Huden på dekolletaget är särskilt känslig och utsatt, och därför kan man få rynkor tidigare på detta område än på andra delar av kroppen. Detta beror delvis på att huden här är tunnare och har färre talgkörtlar, vilket gör den mer mottaglig för uttorkning och skador från omgivningen. Dessutom är detta område ofta exponerat för solen.

Förebyggande åtgärder

För att effektivt minska risken för rynkor på dekolletaget är det viktigt att tillämpa förebyggande åtgärder. Solen spelar en stor roll i hudens åldrandeprocess, så använd solskydd dagligen, även när det är molnigt. Solskyddet bör ha en hög skyddsfaktor och vara av god kvalitet.

Återfuktning är nyckeln till en smidig och elastisk hud, så investera även i högkvalitativa hudvårdsprodukter som innehåller bland annat retinol, hyaluronsyra och antioxidanter. Tänk även på att dricka mycket vatten eftersom det återfuktar huden inifrån.

Ta bort rynkor på dekolletaget

På Akademikliniken förstår vi vikten av att ta hand om huden och vi erbjuder en rad behandlingsalternativ för att motverka och reducera rynkor på dekolletaget. Våra erfarna hudspecialister använder sig av de senaste teknologierna och metoderna, och nedan finner du våra tre populäraste behandlingar.

Dermapen

Dermapen är en avancerad form av microneedling, där små nålar används för att göra mikroskopiska hål i huden. Detta stimulerar hudens naturliga läkningsprocess och bidrar till ökad produktion av kollagen och elastin. Behandlingen resulterar i en fastare, slätare hud och minskning av fina linjer och rynkor. Dermapen är en behandling med kort återhämtningstid och resultaten blir synliga efter bara några behandlingar.

Fraxel-laser

Fraxel är en fraktionerad laserbehandling som riktar sig mot små hudområden i taget genom tusentals stick i huden, vilket möjliggör en preciserad och effektiv behandling. Lasern tränger ner i hudens djupare lager för att stimulera kollagenproduktionen, vilket reducerar rynkor och förbättrar hudens textur.

Profhilo

Profhilo är en injektionsbehandling som använder hyaluronsyra för att förbättra hudens elasticitet och fuktbalans. Till skillnad från traditionella fillers, sprider sig Profhilo jämnt genom huden och ger en naturlig uppstramningseffekt. Det stimulerar även kroppens egen produktion av kollagen och elastin, vilket leder till långvariga resultat och en yngre, fräschare hud. Profhilo är lämplig för de som vill reducera rynkor framförallt i ansiktet, på halsen och dekolletaget, men fungerar även på andra delar av kroppen.

Samtliga av dessa behandlingar är effektiva för att reducera rynkor på dekolletaget och valet av behandling beror på patientens hudtyp och specifika behov. Genom att boka en konsultation hos oss på Akademikliniken får du möjlighet till professionell rådgivning och tillsammans kan vi välja ut den mest lämpliga och effektiva behandlingsmetoden för dig och dina behov.

Boka konsultation