Lasra bort tatuering

Kropp

laserbehandling

Tatueringar är ofta ett uttryck för konst och personliga berättelser. Men ibland förändras våra historier och då kan önskan att ta bort tatueringen uppstå. På Akademikliniken erbjuder vi laserborttagning, en säker och effektiv lösning för dig som önskar ta bort din tatuering. 

Varför lasra bort tatuering?

Laserborttagning är en teknik som använder högintensivt ljus för att bryta ner bläcket i tatueringen. Denna metod är känd för sin effektivitet och förmåga att minimera risken för ärrbildning. På Akademikliniken använder vi den senaste laserteknologin för att ge dig de bästa möjliga resultaten.

Säker och skräddarsydd laserbehandling

Varje tatuering är unik och därför anpassar vi behandlingen efter din specifika situation. En konsultation med våra experter ger oss möjlighet att bedöma din tatuering och planera en behandling som är både säker och effektiv. Vi tar hänsyn till tatueringens storlek, färger och din hudtyp.

Före och efter behandlingen

För att förbereda dig inför laserbehandlingen rekommenderar vi att du skyddar området från solen. Undvik också att använda hudirriterande produkter eller genomgå andra hudbehandlingar. Efter behandlingen kan området vara lite rött och svullet men detta är normalt och avtar oftast snabbt. Våra specialister ger dig detaljerade instruktioner för eftervård, bland annat hur du ska sköta området, eventuell användning av läkande salvor och när du kan återgå till normala aktiviteter.

Hur många behandlingar behövs?

Antalet behandlingar varierar beroende på tatueringens storlek, djup och färg. Under din konsultation kommer vi att ge en uppskattning om hur många sessioner som kan behövas. Oftast krävs flera behandlingar, vanligt mellan 4–9, för ett komplett borttagande.

Låt huden läka mellan behandlingarna

Mellan varje laserbehandling rekommenderas det vanligtvis att vänta mellan 6–8 veckor. Denna tid tillåter huden att läka ordentligt och ger också kroppen tid att absorbera och eliminera de bläckpartiklar som lasern har brutit ner. Det är viktigt att följa den tidsram som din behandlande specialist rekommenderar, eftersom det säkerställer en säker och effektiv borttagning av tatueringen samt minimerar risken för hudskador och ärrbildning.

Resultatet

Efter avslutade behandlingar kommer du att se en signifikant blekning eller total borttagning av din tatuering. Vi strävar efter att ge dig ett resultat som inte bara tar bort tatueringen utan också återställer huden till dess naturliga tillstånd.

Kirurgisk borttagning av tatuering

På Akademikliniken erbjuder vi inte bara laserborttagning av tatueringar, utan även kirurgisk borttagning som ett alternativ i vissa fall. Denna metod kan vara lämplig för mindre tatueringar eller när en laserbehandling inte är möjlig. Kirurgisk borttagning innebär att tatueringen avlägsnas genom ett kirurgiskt ingrepp, vilket utförs av våra erfarna kirurger med hög precision och omsorg för att uppnå ett estetiskt tilltalande resultat och minimera ärrbildning. Detta alternativ kan vara idealiskt för de som söker en snabb lösning eller har tatueringar på svåråtkomliga områden.

Hur går kirurgisk borttagning till?

Ingreppet sker vanligtvis med lokalbedövning och tar cirkla 30 minuter. Kirurgen skär bort tatueringen från huden. För mindre tatueringar kan detta ofta göras i ett enkelt snitt, medan större tatueringar kan kräva flera ingrepp eller en hudtransplantation där hud från en annan del av kroppen används för att täcka området.

Boka en konsultation hos oss på Akademikliniken för att diskutera dina alternativ.

Boka konsultation