Konsultation inför behandling

Hud, Fråga våra experter, FAQ

Oavsett vilken behandling man är intresserad av är första steget alltid att boka ett konsultationssamtal men en av våra specialister. Konsultationen kan se lite olika ut beroende på vad man är intresserad av att få hjälp med.

Vi bad vår duktiga medarbetare hudterapeuten Alexandra Johansson och injektionssjuksköterskan Nahal Agheli svara på några återkommande frågor som vi vet att folk funderar på när det gäller just konsultation kopplat till hud- och injektionsbehandlingar.

Varför kommer man på en konsultation till er?

Alexandra
En hudkonsultation kommer man på för att avgöra vilken behandlingsmetod som är bäst lämpad för respektive kund. Samt för att kunna känna och se det som önskas behandla för att avgöra om det är behandlingsbart. Samt för att lägga upp en behandlingsplan för att uppnå bästa möjliga resultat.

Nahal
Dels för att veta vad man kan göra för att förbättra/återställa sitt ansikte till det som en gång varit. Men också för att man läst om någon specifik behandling som man vill veta mer om.

Hur långt brukar samtalet vara?

Alexandra
En hudkonsultation är ca 30min

Nahal
En konsultation för injektionsbehandling är allt mellan 10-30 min beroende på hur många frågor man har.

Vad brukar samtalet innefatta?

Alexandra
Kunden får berätta varför hen har bokat tiden och vad det är som hen önskar få hjälp med samt vad man vill uppnå för resultat. Därefter tittar vi på området som önskas behandla samt lägger upp en behandlingsplan. Vi presenterar en skräddarsydd plan, det kan vara endast hudbehandlingar men även en kombination av hudbehandlingar samt injektionsbehandlingar för att uppnå de resultat som kunden önskar.

Nahal
Vi brukar prata om vad respektive produkt som kunden är intresserad av gör. Biverkningar, restriktioner, förväntningar. Ofta går man i spegeln igenom hur kunden ser ut och vad man kan åstadkomma med hjälp av fillers, toxiner, hyaluronsyra etc.

Vad händer efter första konsultationen?

Alexandra
De som känner sig redo och vill köra igång med behandling brukar boka upp sig för en behandling redan vid konsultationstillfället. Men det är även en del som går hem och funderar innan de bokar in behandlingen.

En konsultation binder aldrig någon till behandling utan det är en möjlighet att komma och få information och en plan för vad man vill uppnå. Vissa går hem och funderar och återkommer sedan per telefon eller via webben och bokar tid.

Nahal
Antingen bokar man en tid för behandling eller så går man hem och funderar. Oftast så behandlar man direkt vid konsultationstillfället.

För den som vill gå hem och fundera finns det självklart alltid möjlighet till frågor efter konsultationen. Kunden brukar få vårt visitkort så att de kan kontakta den specialist de träffat och ställa ytterligare frågor om de önskar innan de bokar en behandlingstid.

Får man reda på ett exakt pris för sin eventuella behandling?

Alexandra
Vid konsultationstillfället får man en prisbild av vad det man önskar behandla kommer att kosta.

Nahal
Ja. Om man vet vilken behandling man vill göra så får man veta ett exakt pris vid konsultationen.

Vad kostar en konsultation på Akademikliniken?

Alexandra
En hudkonsultation kostar 350kr, den kostnaden dras av vid kundens första behandlingstillfälle om det sker inom en månad från konsultationstillfället.

Nahal
Hos en sjuksköterska 350 kr. Den kostnaden dras av om man bokar en behandling inom en månad efter konsultationstillfället.

Vad tycker du är det viktigaste att komma ihåg under en konsultation?

Alexandra

Vad man önskar uppnå samt vad behandlaren kan hjälpa kunden att uppnå.

Nahal

Att ha realistiska förväntningar. Att man tar till sig av den informationen som ges. Både vad gäller hur resultatet kommer att bli men även vilka biverkningar och restriktioner som gäller efter en behandling.

Uppföljning efter hudbehandling?

Hur många återbesök brukar man efter en hudbehandling och när brukar dessa inträffa?

Alexandra
Hur många behandlingar/återbesök som krävs är olika från person till person samt beroende på vad man behandlar. Antalet behandlingar i en kur ligger oftast på 2-6 behandlingar . Beroende på behandling kan det kan gå allt mellan 4-12 veckor mellan behandlingarna.

Nahal
Efter en toxinbehandling ingår ett återbesök med ev påfyllning av toxiner. Vid fillersbehandlingar får man komma på ett återbesök om man önskar det men där ingår ingen påfyllning av fillers.

Vill du boka en konsultation?

Kanske går du och funderar på vad en hudbehandling eller injektionsbehandling skulle kunna göra för skillnad för dig. Boka din konsultation med en av våra auktoriserade hudterapeuter eller certifierade injektionssjuksköterskor så får du all information du behöver och svar på allt du vill veta innan du bestämmer dig för om en estetisk behandling är något för dig.

Boka Konsultation