Injektionssjuksköterska Josephine svarar på frågor om läppbehandlingar

Okategoriserat, Aktuellt, Fråga våra experter

Vi sprang på vår duktiga injektionssköterska Josephine Malming och passade på att ställa några vanliga frågor som vi får från er om läppbehandlingar.

Hur lång tid tar det att behandla läpparna? Kan man göra en behandling och sen gå tillbaka till jobbet?
– En läppbehandling tar ca en halvtimme att göra. Målet med fillers i läpparna är att få ett naturligt resultat, sk “nykyssta läppar”.
Idag kan man använda microcannula, en rundad nål istället för skarp nål och detta gör att man minskar svullnad och blåmärkesrisken i läpparna, vilket gör att man kan gå direkt tillbaka till jobbet.

Använder man samma produkt vid läppförstoring som vid kindbensförstoring och utfyllnad av rynkor?
– Beroende på vilket område i ansiktet som behandlas använder man olika fillers. Fillers finns i varje märke i en hel familj, allt från den tunnaste hyaluronsyra till den tjockare för uppbyggnad av exempel kinder. Vid läppbehandlingar använder men en mjukare produkt. Fillers är hyaluronsyra dvs en nedbrytningsbar sockermolekyl som binder vatten och ger volym.

Hur stor är ”risken” att man får ankläppar vid en behandling?
– Ingen vill ha ankläppar. Behandlar man med fel teknik och lägger för mycket i överläppen är risken för ankläpp större, det är mer estetiskt med större underläpp än överläpp. Målet med läppbehandling är att framhäva dem naturligt, att få till symmetri och harmoni i ansiktet.

 

web_josephine_malming Boka tid för läppförstoring