Implantat

Bröst

implantat

Ett bröstimplantat används för att förändra formen, storleken och konturen av brösten. Det finns olika typer av implantat, men de vanligaste är fyllda med silikongel eller koksaltlösning. Dessa placeras under bröstvävnaden eller bröstmuskeln för att uppnå önskad volym och form.

Bröstförstoring med implantat

Bröstförstoring med implantat är en av de mest efterfrågade plastikkirurgiska ingreppen. Proceduren innebär att implantat, anpassade till individen baserat på kroppsmått och personliga preferenser, placeras för att skapa en harmonisk bröstform. Ett genomtänkt val av implantat bidrar till naturliga proportioner och kan förbättra både självkänsla och kroppsuppfattning.

Material på implantat

  • Silikonimplantat är populära för deras mjuka och naturtrogna känsla. De finns i formfast silikongel eller trögflytande gel, båda ger en naturlig konsistens.
  • Koksaltimplantat har ett skal av silikon och är fyllda med steril koksaltlösning. Koksaltimplantat är mindre vanliga idag, vi använder främst silikonimplantat med slät och lätt ruggad yta.

Ledande tillverkare av implantat

Vi använder enbart implantat från kända tillverkare av hög kvalitet:

  • Mentor: Kända för sin höga kvalitet på bröstimplantat under över fyra decennier.
  • Motiva: Designade för aktiva kvinnor, med fokus på säkerhet och estetik.
  • Polytech: Tysktillverkade implantat med en mängd personliga anpassningsalternativ.

Formen på bröstimplantatet

Det finns olika former att överväga när du väljer implantat:

  • Runda implantat ger en mer markerad profil och volym i den övre delen av brösten, vilket är önskvärt för vissa utseenden.
  • Anatomiska implantat erbjuder en mer naturlig droppform och används ofta för att skapa en subtilare förändring.

Implantat med eget fett

Vi erbjuder även bröstförstoring där vi kombinerar implantat med fettransplantationer för att uppnå en mer naturlig känsla och utseende. Det möjliggör finjusteringar i bröstets form och kan vara idealisk för att minska synligheten av implantatkanter.

AK-metoden

Vår metod, baserad på avancerad teknik och årtionden av erfarenhet, syftar till att skapa harmoniska och naturliga resultat. Utifrån den kan vi med hög precision förutbestämma den optimala positionen för bröstimplantaten genom mätningar av dina kroppsliga förutsättningar. På så vis kan vi skräddarsy placeringen av implantaten så att de harmoniserar perfekt med din kropps naturliga konturer och uppfyller dina personliga önskemål.

3D simulering

Med hjälp av 3D-teknik kan vi även erbjuda en visuell simulering av hur dina bröst kan förväntas se ut efter ingreppet. Detta hjälper till att förtydliga förväntningarna och underlätta beslutsprocessen.

Åtgärda komplikationer med implantat

Kroppen kan reagera på implantat på olika vis och vi kan hjälpa till att korrigera detta:

  • Kapselbildning är en naturlig reaktion där kroppen skapar ett fibröst hölje runt implantatet, om det upplevs stramt kan vi justera detta.
  • Asymmetri kan uppstå naturligt eller utvecklas efter operation, och kan ofta justeras med hjälp av kirurgiska metoder eller justering av implantatet.

Byta ut bröstimplantat

Med tiden kan du önska eller behöva byta ut dina bröstimplantat. Det kan bero på personliga preferenser, livsstilsförändringar eller komplikationer. Vi kan säkerställa att bytet sker på ett korrekt och säkert sätt.

Ta ut bröstimplantat

Att ta ut bröstimplantat är också en möjlighet för de som önskar återgå till sin ursprungliga bröststorlek eller av medicinska skäl. Vi erbjuder en säker och erfaren hantering.

Specialister på implantat och bröstkirurgi

Vårt team består av erfarna plastikkirurger som är specialiserade på bröstkirurgi. Om du funderar på en bröstförstoring med implantat, byta ut eller ta ut implantat, boka en konsultation hos oss.

Boka konsultation