Bröstförstoring med implantat

Vi använder enbart implantat av högsta kvalitet. Med hjälp av 3D-teknik kan vi simulera resultatet av bröstförstoringen och hur din byst kommer att se ut.

Det finns ett stort antal tillverkare av bröstimplantat i världen. Bröstimplantaten skiljer sig åt i fråga om innehåll, yta, storlek, form och kvalitet. Det kan vara svårt att som patient förstå implantatens olika egenskaper och jämföra dess fördelar och nackdelar. Du kan utföra din bröstförstoring på våra huvudkliniker i Stockholm, Malmö och Göteborg.

Implantat av högsta kvalitet

För att underlätta för dig, har vi valt ut de implantat på marknaden som håller högst kvalitet samt högst säkerhetsnivå. De silikonimplantat vi därför har valt att använda oss av är utav märkena Motiva och Mentor. Dessutom använder vi oss av Polytech-implantat samt det 30 % lättare implantatet B-Lite. Samtliga av dessa implantat är CE-märkta av EU eller FDA-godkända.

Före- och efterbilder

Se fler bilder

Tillverkare

Så går en bröstförstoring med implantat till

Inför operation

Tredimensionell bild av dig

Med hjälp av 3D-tekniken Vectra 3D Precision Light kan vi, i samband med din konsultation, simulera hur resultatet av din bröstförstoring kommer att se ut.

Du får ta av dig kläderna på överkroppen och dina bröst fotograferas med hjälp av Vectra 3D-kameran. Bilderna laddas upp i datorn som sedan genererar en trediemensionell bild av dig.

I nästa steg väljer du tillsammans med din plastikkirurg eller sjuksköterska mellan olika typer och storlekar av implantat.

Tittar på bilden – ur alla vinklar

En tredimensionell bild genereras av hur du och din kropp kommer att se ut med just det valda implantatet.

Bilden kan roteras i 180 grader vilket gör att du kan se hur brösten kommer att se ut i alla vinklar. Du kan till och med se hur det kommer att se ut när du tittar ned på dina egna bröst.

På operationsdagen

Incheckning

På operationsdagen checkar du in på kliniken den tid du blivit kallad till oss. När du har fått komma in på ditt rum och klätt om kommer vi in och tar prover och ger dig lugnande medicin.

Mätningar enligt AK-metoden

Efter det träffar du din plastikkirurg som gör mätningar på din kropp enligt AK-metoden, för att fastställa exakt hur implantaten ska placeras för bästa resultat. Kirurgen tar också bilder som läggs in i din patientjournal för uppföljning efter operationen.

Därefter får du komma in i operationssalen och träffa den narkospersonal som söver och övervakar dig under operationen.

Operationen tar cirka en timme

En bröstförstoring tar cirka en timme och utförs alltid under narkos. När du är sövd gör kirurgen ett snitt i vävnaderna och skapar på så sätt en ficka där implantatet ska placeras.

Vanligast på Akademikliniken är att snittet placeras i vecket under bröstet. Men i vissa fall kan man placera snittet i armhålan eller i kanten av bröstvårtan.

När snittet placeras under bröstet sker det precis i vecket och sys med en speciell teknik, som gör ärret mycket tunt och diskret.

Försvårar inte amning

Implantatet placeras antingen bakom eller framför bröstmuskeln. Vilket som passar just dig bäst beslutas tillsammans med den kirurg som ska utföra din bröstförstoring.

Din egen bröstkörtelvävnad ligger alltid framför implantatet och det försvårar inte möjligheten för självundersökning av brösten eller amning. Vid mammografi skall du nämna att du har implantat och då tas en extra sidobild.

Efter ingreppet

Återhämtning på uppvakningsavdelning

Efter att operation avslutats och du väckts ur narkosen flyttas du till vår uppvakningsavdelning.

Där finns personal på plats som kontrollerar att du mår bra och återhämtar dig som du ska efter operation och narkos.

Kvar hos oss 3-6 timmar

När du har vaknat till efter operationen blir du normalt kvar hos oss i tre till sex timmar för omvårdnad och smärtlindring.

Be gärna någon att komma och hämta dig när det är dags att åka hem, då du kan känna dig medtagen efter operationen (du ska inte köra bil själv).

Med dig hem får du recept på smärtstillande medicin och en stadig BH som kommer att fungera som ett stödförband och ska bäras dygnet runt i tre veckor efter bröstförstoringen. Därefter på dagarna under ytterligare tre veckor, eller så länge du tycker att det känns bekvämt. Stora implantat kan kräva stöd under en längre tid.

Du når oss dygnet runt

När du går hem efter en operation får du alltid ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken och till den kirurg som har genomfört operationen så att du kan nå oss dygnet runt om något skulle hända och du snabbt behöver få kontakt med oss.

Återbesök efter en vecka

Efter ungefär en vecka kommer du tillbaka för ett återbesök. Då kontrollerar vi bland annat att ärret läker som det ska och pratar om hur du mår och återhämtar dig.

Det är helt normalt att brösten känns spända och svullna under de första en till två månaderna efter en bröstförstoring.

Sport och träning kan du återuppta efter ca tre till sex veckor – diskutera det med din plastikkirurg. Kom ihåg att det kan dröja upp till flera månader innan brösten fått sin slutgiltiga form.

Implantant

Silikon eller koksalt – vad ska man välja?

Enkelt beskrivet finns det två huvudtyper av bröstimplantat – silikonimplantat och koksaltsimplantat. Båda implantatstyperna har ett hölje av silikon, men är fyllda med antingen en koksaltlösning, formfast silikongel (s.k. geléhallonimplantat) eller en trögflytande silikongel. Koksaltsimplantat är numer mycket ovanligt men går att beställa.

På Akademikliniken använder vi oss framförallt av silikonimplantat med både slät och lätt ruggad yta.

Runda eller anatomiska implantat – hur väljer man?

Formen på implantatet är antingen runda eller droppformade (anatomiska). De runda implantaten finns i flera olika profiler (från bröstkorgen). De anatomiska implantaten finns dessutom i olika relation mellan höjd eller bredd.

Mindre ärr

Att få ett fint ärr efter operation är något alla kvinnor önskar när de väljer att göra en bröstförstoring. Med det som kallas short scar technique kan man göra mindre snitt än tidigare då processen för införing av implantatet förenklats. Short scar technique, kan användas med flertalet olika implantat.

Med short scar technique får du upp till hälften så små snitt jämfört med andra metoder på marknaden.

Implantat med Fettransplantation

Hybridbröstförstoring är ett kombinationsingrepp som ger ett så nära naturligt resultat som möjligt. Denna typ av bröstförstoring önskas av patienter av flera olika anledningar.

Läs mer om hybridbröstförstoring

Anatomiska bröstimplantat

De anatomiska implantaten tillverkas i ett matrissystem som gör att man kan välja mellan olika former och profiler av varje implantatstorlek. Möjligheten att välja mellan olika typer av implantat och former gör att vi kan skräddarsy det nya bröstets utseende.

Baserat på dina individuella önskemål och kroppsliga förutsättningar får du hjälp av plastikkirurgen att välja rätt implantat för just dig. Akademikliniken är en av de kliniker i världen som har störst erfarenhet av bröstförstoringar med anatomiska implantat. Vi har gjort närmare 20 000 sådana operationer.

Kvalitet & trygghet

Akademiklinikens Trygghetsgaranti Bröst

I grundpriset för en bröstoperation ingår alltid Akademiklinikens Trygghetsgaranti Bröst. Det betyder att vissa eventuella oönskade resultat och komplikationer kopplat till den primära operationen åtgärdas inom ett år.

Till trygghetsgaranti bröst

Metoder & material

AK-metoden

Vi har utvecklat en matematisk metod. Den går ut på att man i förväg exakt kan bestämma var bröstimplantaten ska sitta. Vi utgår från noggranna analyser och mätningar för att få ett bra slutresultat anpassat efter dina unika förutsättningar och önskemål.

Till AK-metoden

Se resultatet innan med 3D-simulering

Akademikliniken var först i Norden med att erbjuda 3D-simulering i samband med konsultationen. Den ingår alltid i priset för en bröstförstoring med implantat hos oss. Med hjälp av 3D-simulering kan du se resultatet av din bröstförstoring innan själva operationen.

Till 3D-simulering

Brimp

Bröstimplantatregistret BRIMP är ett initiativ för att säkerställa trygghet och hög kvalitet för kvinnor som opererar in bröstimplantat. Syftet är att öka patientsäkerheten i Sverige.

Läs mer om BRIMP

Vad kostar bröstförstoring med implantat?

Priset för en bröstförstoring beror på en rad faktorer. Bland annat omfattningen av ingreppet och om du ska göra ett kombinationsingrepp.

I samband med en konsultation får du träffa en plastikkirurg som lyssnar på dina önskemål och förväntningar samt svarar på dina frågor. Plastikkirurgen rekommenderar här vilken behandling hen tycker är mest lämpad för just dig. Här får du också all information du behöver inkluderat kostnad för ditt ingrepp.

Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under ”Pris” i menyn.

Boka Konsultation

Risker & möjliga problem

Om kapselbildning och asymmetri

Allvarliga komplikationer är mycket ovanliga vid en bröstoperation. Här kan du läsa om de specifika problem som ändå kan uppstå efter ett ingrepp.

Risker & möjliga problem