Hyaluronsyra

Kropp

fillers

Hyaluronsyra är en naturligt förekommande substans i kroppen, känd för sin förmåga att främja fukt och elasticitet i huden vilket är avgörande för att upprätthålla ett ungdomligt utseende. Denna mångsidiga molekyl spelar en central roll i hudens hälsa genom att binda och behålla fukt, vilket resulterar i en fylligare, mjukare och mer strålande hudton. Som om detta inte vore nog förstärker Hyaluronsyra även hudens naturliga barriärfunktion.  

Hyaluronsyra för olika hudtyper

En av de stora fördelarna med hyaluronsyra är dess förmåga att passa alla hudtyper. Vare sig du har torr, oljig eller kombinerad hud, kan hyaluronsyra ge näring och balans. Den har dessutom visat sig ha minimala biverkningar vilket gör denna syra till ett säkert val för huden.

Användning av hyaluronsyra i estetiska behandlingar

Med åldern minskar kroppens produktion av hyaluronsyra vilket leder till torrare hud och framträdande av ålderstecken såsom rynkor och fina linjer. Denna minskning kan också bidra till förlust av hudens fasthet och lyster.

På Akademikliniken använder vi hyaluronsyra i flera av våra behandlingar, bland annat i fillers och hudvårdsprodukter. Denna ingrediens är idealisk för att återställa volym och minska fina linjer, vilket gör den perfekt för de som önskar ett mer ungdomligt utseende utan invasiva ingrepp. Genom våra behandlingar kan vi alltså hjälpa till att återställa hudens ungdomliga volym och elasticitet, samtidigt som vi motverkar åldringstecken.

Kombination av behandlingar

Hyaluronsyra fungerar utmärkt i kombination med andra behandlingar. På Akademikliniken erbjuder vi flera alternativ för kombinationsbehandlingar för att uppnå optimala resultat:

  • Hyaluronsyra och microneedling: Denna kombination är idealisk för hudföryngring. Microneedling stimulerar hudens naturliga läkningsprocess och ökar upptaget av hyaluronsyra, vilket resulterar i förbättrad hudtextur och minskning av fina linjer.
  • Hyaluronsyra och kemisk peeling: Genom att kombinera hyaluronsyra med en kemisk peeling kan man uppnå djupare hydrering samtidigt som man exfolierar bort döda hudceller. Detta ger en fräschare, ljusare och mer jämn hudton.
  • Hyaluronsyra och laserbehandlingar: Laserbehandlingar, som exempelvis Fraxel, kan användas för att förbättra hudens struktur och ton. När den kombineras med hyaluronsyra, kan den bidra till en ännu större förbättring av hudens fuktighet och elasticitet.
  • Hyaluronsyra-fillers och Botox: För de som vill minska utseendet av djupa rynkor, kan en kombination av Botox och hyaluronsyra-fillers vara effektiv. Botox slappnar av musklerna medan hyaluronsyra fyller ut och slätar huden.

Hyaluronsyra i hudvårdsrutiner

Att integrera hyaluronsyra i din dagliga hudvårdsrutin kan göra underverk. Den finns i många av de produkter vi rekommenderar på Akademikliniken, från serum till ansiktskrämer.

  • Pure Hyaluronic Gel: Detta är en högkoncentrerad hyaluronsyragel som snabbt absorberas av huden och maximerar återfuktningen. Den är både fri från parfym och olja vilket gör den idealisk även för känslig hud.
  • Pure Lift Serum: Ett fuktgivande och cellstärkande serum som innehåller hyaluronsyra, peptider, niacinamid, vitamin C och ceramider. Det är kraftfullt återfuktande och bidrar till att öka hudens spänst och elasticitet.
  • Pure Soothing Moist: En mjukgörare utvecklad för fuktfattig, stressad och känslig hud. Den innehåller hyaluronsyra för långvarig återfuktning och har egenskaper som reducerar rodnad och stärker hudens reparationsförmåga.
  • Pure Active Serum: Ett serum som motverkar vuxenakne och grov hudstruktur, samtidigt som det är återfuktande. Det kan blandas med Pure Hyaluronic Gel för en mildare effekt.
  • Pure Antioxidant Creme: En återfuktande mjukgörare med hyaluronsyra som är speciellt framtagen för förtida åldrad, mogen och solskadad hud. Den är kollagenstärkande och lystergivande.

Dessa produkter är bara några exempel på hur du kan införliva hyaluronsyra i din hudvårdsrutin för att uppnå en mer återfuktad och frisk hud.

Boka konsultation