Få tjockare hår

Hår

prp

Håret är en viktig del av vårt utseende och självkänsla, och på Akademikliniken förstår vi vikten av ett friskt och tjockt hår. I detta inlägg delar vi med oss av vår expertis för att hjälpa dig att uppnå drömmen om ett fylligare och hälsosammare hår. 

Orsaker till tunt hår

Många upplever problem med tunt hår vid någon punkt i livet. Det kan vara orsakat av en mängd olika faktorer. Låt oss utforska några av de vanligaste anledningarna till varför människor kan uppleva tunnare hår.

 • Genetiska faktorer: Ärftlighet är en av de främsta orsakerna till tunt hår, bestämmande för både hårtäthet och struktur.
 • Åldrande: Med åldern förlorar håret ofta sin volym och tjocklek, en naturlig del av åldringsprocessen.
 • Hormonella förändringar: Graviditet, klimakteriet och sköldkörtelproblem kan påverka hårets tjocklek och hälsa.
 • Näringsbrist: Otillräckligt intag av viktiga näringsämnen som protein, järn, och vitaminer är en viktig faktor bakom tunnare hår.
 • Stress: Långvarig stress påverkar kroppens funktioner och kan leda till håravfall.
 • Medicinska tillstånd: Alopeci och andra hudsjukdomar kan orsaka temporärt eller permanent håravfall.
 • Produkter som skadar: Överanvändning av kemiska behandlingar, hårfärger och stylingprodukter kan skada håret och minska dess tjocklek.

Förstå ditt hårs behov

Varje hår är unikt och kräver individuell omsorg. Att förstå orsakerna bakom tunt hår eller håravfall är det första steget mot effektiv behandling och skötsel. En konsultation med våra experter på Akademikliniken kan ge dig klarhet i frågan samt förslag på rätt behandling för ditt hår.

Män tenderar att tappa mer hår

Generellt sett tenderar män att tappa mer hår än kvinnor. Detta beror främst på genetiska orsaker och hormonet dihydrotestosteron (DHT), som är mer framträdande hos män. Män är mer benägna att utveckla androgen alopeci, mer känt som manligt håravfall, vilket leder till att hårväxten minskar över tid. Kvinnor kan också uppleva håravfall, men det är oftast mindre uttalat och följer ett annat mönster jämfört med män.

Skonsam hårvård kan ge ökad hårväxt

Det är viktigt att använda milda, näringsrika hårprodukter som stärker håret från roten till toppen. På marknaden finns det en rad produkter som lovar att stimulera hårtillväxt och ge tjockare hår. Dessa inkluderar schampon, balsam, serum och kosttillskott som innehåller näringsämnen och aktiva ingredienser. Effektiviteten varierar dock men vissa produkter kan ge märkbara resultat, särskilt om håravfallet beror på näringsbrist eller yttre skador. Det är dock viktigt att ha realistiska förväntningar och förstå att resultat kan skilja sig från person till person.

Uppnå tjockare hår hos Akademikliniken

På Akademikliniken strävar vi efter att hjälpa våra klienter att känna sig sitt bästa jag. Med vår expertis och dina ansträngningar kan vi tillsammans arbeta mot ditt mål om ett fylligare hår. Genom att analysera ditt hårs hälsa och behov kan vi ge råd om de bästa metoderna för att uppnå ett tjockare och hälsosammare hår.

Avancerade behandlingar

För de som söker djupgående lösningar finns det flera avancerade behandlingsalternativ:

 • PRP-behandling (Platelet Rich Plasma): en revolutionerande metod som använder patientens egna blodplättar för att stimulera hårväxt och förtjockning av hår.
 • Hårtransplantation: Innefattar flyttning av hårsäckar från tätare till glesare områden för att skapa ett jämnare och fylligare hår.
 • Laserterapi: En icke-kirurgisk behandling som använder laserljus för att stimulera hårceller och främja hårväxt.
 • Medicinsk hårvårdsbehandling: Anpassade schampon, balsam och serum som är speciellt framtagna för att behandla håravfall och stärka håret.

Boka konsultation