Bukplastik bekostad av landstinget

Bukplastik

Bukplastik landstinget

Bukplastik är en operation som innebär att överflödig hud och fett tas bort från magen för att skapa en fastare och slätare mage. I vissa fall kan kostnaden för operationen täckas av landstinget, men specifika medicinska kriterier måste uppfyllas.

När kan landstinget täcka kostnaden för bukplastik?

I vissa fall kan landstinget täcka kostnaden för bukplastik, men det finns specifika kriterier som måste uppfyllas.

Medicinska skäl

Landstinget kan överväga att täcka kostnaden för bukplastik om det finns medicinska skäl. Det kan till exempel handla om att överflödig hud orsakar svåra hudproblem, såsom eksem eller sår, som inte kan behandlas på annat sätt.

Viktminskning

Om du har genomgått en kraftig viktminskning och har kvarvarande överflödig hud som orsakar fysiska problem, kan du vara berättigad till bukplastik som täcks av landstinget. Detta gäller särskilt om den överflödiga huden påverkar din rörelseförmåga eller leder till andra hälsoproblem.

Hur ansöker man om bukplastik via landstinget?

För att ansöka om bukplastik via landstinget måste du först kontakta din vårdcentral eller en specialistläkare. De kommer att bedöma din situation och avgöra om du uppfyller kriterierna för att få operationen bekostad av landstinget. Om så är fallet, kommer de att skriva en remiss till en plastikkirurg som utför operationen.

Utvärdering hos plastikkirurg

Plastikkirurgen kommer att göra en noggrann utvärdering för att bekräfta att du uppfyller kriterierna för att få bukplastik bekostad av landstinget. Detta inkluderar en fysisk undersökning och en genomgång av din medicinska historia. Om plastikkirurgen anser att du är lämplig för operationen, kommer de att planera ingreppet och förklara processen för dig.

Observera att om din operation bekostas av landstinget, kommer du inte automatiskt att hamna hos Akademikliniken. Du kommer endast till Akademikliniken om du väljer att bekosta din operation själv.

Bukplastik hos Akademikliniken

På Akademikliniken erbjuder vi bukplastik med högsta kvalitet och omsorg. Våra erfarna kirurger använder de senaste teknikerna för att säkerställa bästa möjliga resultat och minimal återhämtningstid. Vi förstår att varje patient är unik och anpassar därför varje behandling efter dina specifika behov och förutsättningar.

Viktnedgångs-makeover

Efter en betydande viktminskning kan en viktnedgångs-makeover på Akademikliniken hjälpa dig att strama upp och forma kroppen. Vi erbjuder omfattande behandlingar som bukplastik, bröstlyft och lårplastik för att förbättra din kropps konturer och uppnå ett harmoniskt resultat.

Fördelar med att välja Akademikliniken

  • Erfarenhet och expertis: Våra kirurger har lång erfarenhet och är ledande i Norden inom plastikkirurgiska ingrepp.
  • Personlig vård: Vi erbjuder skräddarsydda behandlingsplaner för att säkerställa att du får det resultat du önskar.
  • Trygg miljö: Våra moderna kliniker är utrustade med den senaste teknologin och vi följer strikta säkerhetsrutiner.

Kontakta oss för en konsultation

Om du överväger bukplastik, oavsett om du uppfyller kriterierna för att få operationen bekostad av landstinget eller inte, är du välkommen att kontakta oss för en konsultation. Våra experter finns här för att svara på dina frågor och hjälpa dig att förstå dina alternativ.

Ta nästa steg mot ett nytt du

Att överväga bukplastik är ett stort beslut och vi på Akademikliniken är här för att stödja dig genom hela processen. Kontakta oss idag och låt oss hjälpa dig att uppnå dina önskemål och förväntningar på ett säkert och professionellt sätt.

Boka konsultation