Bli av med bukfett utan träning

Bukplastik, fettsugning, Kropp

bukplastik

Många drömmer om en platt mage men ibland räcker inte träning och god kost för att uppnå önskat resultat. Vi förstår denna utmaning och hos oss på Akademikliniken finns det alternativa metoder för dig som vill bli av med bukfett utan träning. Oavsett om du har kämpat med bukfett i många år eller nyligen märkt förändringar i din kroppsform kan vi hjälpa dig uppnå ditt drömresultat.

Vad är bukfett?

Bukfett är den fettansamling som sitter runt magregionen. Detta fett skiljer sig från det fett vi har på andra delar av kroppen. Det finns två huvudtyper av bukfett: subkutant fett, som ligger direkt under huden, och visceralt fett, som omger våra inre organ. Medan du kan känna det subkutana fettet när du klämmer på din mage, är det viscerala fettet som ofta orsakar större hälsobekymmer eftersom det kan omge viktiga organ, som exempelvis levern.

Varför kan det vara svårt att bli av med bukfett?

Bukfett är särskilt svårt att bli av med av flera anledningar. För det första kan genetik spela en stor roll i var din kropp väljer att lagra fett. Hormonella förändringar, särskilt under klimakteriet och efter en graviditet, kan också påverka fettlagring i magområdet. Dessutom kan stress leda till en ökning av kortisol, ett hormon som har kopplats till ökad fettlagring i buken. Även om träning och kost kan hjälpa, finns det tillfällen när dessa metoder inte räcker för att uppnå önskat resultat. Det finns även sätt för att bli av med bukfett utan träning som du kan läsa mer om nedan.

Vi hjälper dig att nå ditt drömresultat

För dem som söker alternativa metoder för att bli av med oönskat bukfett, erbjuder Akademikliniken en rad behandlingar som kan ge imponerande resultat.

CoolSculpting

CoolSculpting är en banbrytande teknik där man fryser ett område för att eliminera fettceller. Behandlingen är icke-invasiv, vilket innebär att inga snitt görs och därmed lämnas inga ärr på kroppen. Under en behandling appliceras kylplattor på det önskade området. Dessa plattor kyler fettcellerna till en punkt där de kristalliseras och dör. Över tid bryter kroppen ner dessa döda celler och eliminerar dem naturligt.

Bukplastik

För dem som har överflödig hud på magen, kanske på grund av stora viktminskningar eller flera graviditeter, kan bukplastik vara ett bra alternativ. Under detta kirurgiska ingrepp tas överskottshud och fett bort från magområdet, vilket ger en slätare och mer tonad mage.

Det finns olika typer av bukplastik och valet beror på vad du vill åtgärda. Resultaten är varaktiga och kan ge en dramatisk förbättring av kroppens silhuett. En så kallad “Mammamage”-operation hjälper även till att förstärka bålen, vilket minskar belastningen på bland annat ryggen.

Fettsugning

Fettsugning är en av de mest populära estetiska ingreppen i världen när det kommer till eliminering av lokala fettdepåer. Genom små snitt införs en tunn kanyl i fettvävnaden som suger ut fettcellerna från magen. Fettsugning kan användas på många olika delar av kroppen, men är särskilt effektivt för att ta bort bukfett. Fettsugning är ett sätt att bli av med bukfett, eller annat fett, utan träning, men används främst för de områden som är mer envisa och inte som ett substitut för träning.

Hos Akademikliniken är vi stolta över att erbjuda en rad behandlingar som kan ge dig den kropp du alltid har önskat. Vi vill att du kan känna dig nöjd med dig själv, både på insidan och utsidan. Boka en konsultation för att ta reda på vilken behandling som kan vara rätt för dig.

Boka konsultation