Fettsugning av vader

Skulptera vristerna med fettsugning

Många besväras av vader som upplevs som för kraftiga i relation till resten av benen, eller oproportionerliga i förhållande till resten av kroppen. Just detta område på benen kan också vara svårt att påverka genom träning eller viktnedgång.

Vem skulle vara en lämplig kandidat för en fettsugning av vaderna?

Den som önskar en förändring har ibland relativt stora ben vid knäpartiet eller där benet vanligtvis smalnar av, exempelvis längs med vaden. Den som besväras av sina vader kan överväga en fettsugning av just det området på benen, för att skulptera fram en mer estetisk och proportionerlig form.

Bestående resultat — efter dina förutsättningar

Vi på Akademikliniken är alltid väldigt noga med att tidigt boka in en personlig konsultation där vi grundligt går igenom dina individuella förutsättningar – vilket resultat skulle en fettsugning av vaderna ge för dig? Just vaderna är ett lite känsligare område, då fettvävnaderna i denna del av kroppen är hårdare och det ibland kan vara svårt för en själv att avgöra vad som är överskottsfett och vad som är muskler.

Hur går en fettsugning till?

Vid en fettsugning av vaderna avlägsnas överskottet av fettceller mycket precist med tunna fettsugningskanyler som endast lämnar små ärr. Du kommer först att få mycket information och svar på alla dina frågor, så att du känner dig helt trygg. Här kan du läsa mer i detalj om hur ingreppet går till.

Före själva operationen träffar du din kirurg igen, och ni går igenom exakt hur ingreppet kommer att ske. Operationen görs under narkos. Efter några timmar får du åka hem från kliniken. Hur länge bandage, stygn och tejp ska sitta kvar beror på ingreppet, och vid konsultationen går vi igenom alla dessa detaljer utifrån vad du vill göra och hur stort ingreppet väntas bli.

Hur lång tid tar det innan jag kan gå tillbaka till jobbet?

Efter ingreppet används en stödstrumpa i sammanlagt sex veckor, först både dagtid och på natten — och därefter enbart under natten. Blåmärken kan uppstå, och en viss svullnad kan hålla i sig efteråt, men dessa försvinner undan för undan första veckorna efter fettsugningen. Själva läkningsprocessen är individuell, men de flesta väljer att sjukskriva sig i mellan en dag och en vecka. Den första tiden efter din fettsugning rekommenderar vi att du avstår träning och andra fysiska aktiviteter och håller igång med lugna promenader.

När kan jag se slutresultatet?

Formen förändras direkt och du kan se skillnad omedelbart efter ingreppet. Allt eftersom svullnaden går ner kan det färdiga resultatet skönjas. Efter ungefär ett halvår gör din plastikkirurg en efterkontroll på kliniken för att granska det slutliga resultatet.

Hur går det till att ta en första kontakt med Akademikliniken?

När du väljer att vända dig till oss ser vi det som ett mycket stort förtroende. Vi tar ansvar för att din upplevelse ska bli så behaglig, trygg och och positiv som man kan förvänta sig hos Nordens ledande plastikkirurgiklinik, och vi strävar alltid efter att skapa en balans mellan ditt yttre och inre välbefinnande.

På Akademikliniken möter du några av Nordens absolut mest erfarna och kunniga plastikkirurger, med många års arbete, forskning och utveckling bakom sig.

Våra kirurger har under åren utfört tusentals fettsugningar av olika delar på kroppen, där varje individuell operation föregås av mycket noggranna förberedelser och mätningar, liksom en bedömning av vad som passar en enskild patient, eftersom alla kroppar och utseenden är unikt olika. När vi möts förklarar vi olika metoder och visar vad som går att göra, liksom exempel och bilder på vad vi utfört tidigare. Om du väljer att gå vidare, när tiden är rätt och det passar dig, ser vi till att ta mycket väl hand om dig.

Vår storlek, erfarenhet och expertis är din trygghet

Akademikliniken är också ett fullt utrustat sjukhus med avancerad modern teknik där säkerhet står i fokus. Med hjälp av den senaste tekniken, de mest moderna metoderna och kontinuerlig forskning leder vi utvecklingen framåt och utbildar plastikkirurger från hela världen.

Akademikliniken och dess läkare är medlemmar i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi och Svensk Plastikkirurgisk Förening. Vi utför fettsugningar i Stockholm, Göteborg och Malmö, och alla våra kliniker är tekniskt utrustade på hög nivå, för att vi skall kunna ge dig en säker omvårdnad och optimala behandlingsresultat.

Att tänka på före operation

Läs här vad du behöver tänka på före din operation.

Vill du ha mer information?

Välkommen att ta kontakt med oss på Akademikliniken för en första konsultation

 

Så går en fettsugning till

Inför operation

Lyssnar till dina önskemål och förväntningar

Första gången du besöker oss lyssnar vi på dina önskemål, förväntningar och svarar på dina frågor. Du får bland annat information om vilka områden som kommer att förbättras med ett ingrepp, vad det kan kosta och hur lång väntetid det är.

Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer.

Förberedelse och narkos

Praktiska information kring operationen får du av en av våra informationssjuksköterskor. Bland annat hur du ska förbereda dig inför din operation, exempelvis narkos.

På operationsdagen

På operationsdagen träffar du återigen din plastikkirurg som fotograferar operationsområdet innan du genomgår din fettsugning. Du får också träffa din narkosläkare och blir tilldelad ett rum, som du disponerar under din vistelse på kliniken.

Operationstiden

Fettsugning sker oftast i narkos och operationstiden beror på hur stort område som ska behandlas. Operationen inleds med att en vätska injiceras i fettvävnaden. Denna innehåller bland annat lokalbedövning som minskar smärtan. Vid ingreppet gör vi ett antal små hudsnitt där överskottsfettet sugs bort med en lång trubbig kanyl. Snitten sys ihop med dolda stygn, som kroppen successivt absorberar.

Önskar du använda fettet som avlägsnas från ett område kan det transplanteras till annat ställe på kroppen där man önskar en volymändring, till exempel bröst eller stuss.

Håll dig i god form

Du förbereder dig inför fettsugningen på bästa sätt genom att hålla dig i god form och ta reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter operationen.

Efter ingreppet

Alla patienter får en bedövad och ömmande känsla samt svullnad och blåmärken i operationsområdet efter en fettsugning. Det brukar försvinna under de första veckorna efter operationen. För att minska svullnaden bär du kompressionsplagg för att minska svullnaden och hjälpa huden att dra ihop sig.

Återbesök efter en vecka

Beroende på hur stort ingreppet är, är du borta från jobbet allt ifrån en dag till en vecka. Vid stora fettsugningar av till exempel lipödem sjukskrivs man utifrån typ av arbete. En vecka efter fettsugningen kommer du på återbesök till Akademiklinikens mottagning för kontroll. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss tidigare om du önskar om du har några frågor efter fettsugningen.

Håll igång med lugnande promenader

Eftersom läkningsprocessen är individuell är det viktigt att du lyssnar till kroppens signaler och anpassar dig efter dem. Den första tiden efter din fettsugning rekommenderar vi att du avstår träning och andra fysiska aktiviteter och håller igång med lugna promenader.

Efter tre veckor kan du börja träna igen. Slutresultatet, en mer proportionerlig kroppskontur, kan vi bedöma tidigast efter sex månader.

Realistiska förväntningar

Det är viktigt att du har realistiska förväntningar. Tänk på att resultatet av en fettsugning varierar mellan olika människor beroende på skillnader i arvsanlag som hudens elasticitet och kvalitet.

Du når oss dygnet runt

När du går hem efter en operation får du ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken och till den kirurg som har genomfört operationen så att du kan nå oss dygnet runt.