Fettransplantation i ansiktet på Akademikliniken i Malmö

Fettransplantation är ett relativt nytt ingrepp och de som genomgår en fettransplantation är oftast män och kvinnor som önskar mer fyllighet i ansiktet.

Känslan av att se äldre ut än vad man egentligen känner sig, gör att flera män och kvinnor vänder sig till Akademikliniken i Malmö för att genomgå en fettransplantation till ansiktet. Gemensamt för alla som genomgår en fettransplantation är att de önskar ett piggare utseende med mer fyllighet, spänst och harmoni.

För tidigt åldrande kan bero på flera orsaker: gener, viktökning, viktminskning, rökning och solskador, men oavsett så ändrar huden karaktär i takt med stigande ålder. Vid en fettransplantation har man möjligheten att återskapa förlorad fyllighet i ansiktet med hjälp av kroppens eget fett som tas från ett annat ställe på kroppen. Efter fettransplantationen kommer även huden att upplevas som mer ungdomlig och vital.

En fettransplantation kan vara ett bra alternativ till fillers. Metoden klassificeras som en permanent behandlingsmetod, till skillnad mot icke-permanenta och semi-permanenta fillers som försvinner med tid. En fettransplantation kan även utföras till andra områden på kroppen. Det kan till exempel transplanteras fett till bröst, stjärt och ärrvävnader orsakade av tidigare operationer, olyckor eller andra skador.

En fettransplantation kan, efter patientens önskemål, kombineras med andra ingrepp så som ansiktslyft, övre/nedre ögonlocksplastik, pannlyft eller brynlyft.

*Vi vill understryka att en fettransplantation inte garanterar samma resultat för alla. Detta är individuella behandlingar vars resultat varierar från person till person.

Före- och efterbilder

Se fler bilder