Bröstförstoring med Motiva bröstimplantat

Skulle du vilja ha en förändrad form på dina bröst, med ett så naturligt resultat som möjligt? Då är Motiva bröstimplantat ett bra alternativ för att förverkliga din vision. Motiva implantat är ett innovativt bröstimplantat tillverkade av ett mycket mjukt och följsamt material med många fördelar, och kan kombineras med olika metoder för att skapa en fin naturlig siluett med minimal ärrvävnad.

MotivaHybrid

MotivaHybrid är en kirurgisk metod där man kombinerar insättning av Motiva-implantat med en typ av fettransplantation. Genom att kombinera insättning av implantat med kroppsegen vävnad kan man få förändringar som är svåra att uppnå med enbart implantat. Den kroppsegna vävnaden täcker implantatet så inga implantatkanter riskerar att kunna skönjas, och man får även en mindre vikt av brösten (tack vare balansen mellan den egna vävnaden och Motiva-implantatet) men ändå med bibehållen önskvärd volym.

Ett MotivaHybrid-ingrepp utförs alltid med högteknologiska metoder för att fettvävnaden ska kunna injiceras så säkert som möjligt, samt i kombination med 3D-teknologi för att skapa högsta möjliga precision i resultatet.

Motiva Minimal Scar

Motiva Minimal Scar är en kirurgisk metod som med fördel används för Motiva-implantat. Motiva Minimal Scar innebär att man efter genomförd bröstoperation får ett ärr som är mindre än vad man får vid en traditionell bröstförstoring. Detta tack vare att implantatet införs med hjälp av en Insertion Sleeve.

Vad är Motiva implantat?

Det kan vara svårt att som patient på egen hand skapa sig en föreställning om vilka typer eller storlekar på implantat som är bäst, och vilka metoder som ger de resultat man vill ha. Därför är Motiva implantat ett bra alternativ att överväga, just för att de utmärker sig genom att vara banbrytande anpassningsbara, flexibla och passar många olika kroppstyper och målsättningar.

Här finner du svar på några av de vanligaste frågorna om Motiva implantat och hur vi på Akademikliniken arbetar med Motiva i Sverige.

Hur länge har Motiva funnits?

Motiva bröstimplantat har funnits på marknaden sedan år 2010, och idag är det över 400 000 kvinnor i världen som har Motiva-implantat.

Hur känns Motiva implantat?

Något som många patienter upplever som en av de största fördelarna med Motiva, är ett de känns väldigt naturtrogna, och rör sig så som ett naturligt bröst gör när din kropp är i rörelse. De har med andra ord en mjuk, rund och följsam form.

Vad innehåller Motiva implantat?

Motiva implantat innehåller 100% silikon.

Hur länge håller Motiva implantat?

I och med att implantaten är helt och hållet fyllt av silikon, har de mindre tendens att skrapa (dvs vika sig under huden) och har även en bristningshastighet på enbart 0,1%. Motiva är CE- och FDA-godkända, och implantaten är livstidsgaranterade avseende läckage. Risken för kapselbildning är endast 1-2%.

När mjuknar implantat med Motiva?

Precis efter en nyligen genomförd bröstförstoring känns brösten i regel spända och svullna, men detta går över efter bara några veckor. Ju mer din vävnad anpassar sig efter implantaten, desto mjukare och mer följsamma kommer brösten att kännas. Alla kroppar och dess läkningstider är individuella, och du kommer att få all information om just dina individuella förutsättningar under dina konsultationer här hos oss på Akademikliniken.

Mentor eller Motiva – vad är skillnaden?

Mentor bröstimplantat och Motiva implantat har flera likheter men också vissa skillnader i sina utföranden och egenskaper.

Mentor-implantat är en de ledande typerna av implantat på marknaden, och har funnits som varumärke sedan år 2001. Liksom Motiva finns Mentor i många olika modeller och storlekar, och är CE- samt FDA-godkända. Bristningshastigheten är dock 1-2% dvs högre än för Motivas, samt att Mentor-implantaten är 85% silikonfyllda vilket medför en något ökad risk för rippning, samt en 5% risk för kapselbildning.

Det handlar om dig!

För oss på Akademikliniken är det väldigt viktigt att ha en långsiktig dialog med dig som patient. Som ledande plastikkirurgisk klinik vill vi att du ska känna att du hittat rätt och blir 100% nöjd. Oavsett vilken typ av bröstimplantat eller metod du slutligen väljer, föregås alltid det slutgiltiga valet av en dialog, noggranna undersökningar och 3D-simuleringar för att med högsta precision kunna räkna ut hur just ditt resultat kommer att bli.

Vill du veta mer om Motiva implantat och vilka möjligheter som skulle passa just dig? Välkommen att höra av dig till oss på Akademikliniken så bokar vi en tid för konsultation!

Så går en bröstförstoring med implantat till

Inför operation

Tredimensionell bild av dig

Med hjälp av 3D-tekniken Vectra 3D Precision Light kan vi, i samband med din konsultation, simulera hur resultatet av din bröstförstoring kommer att se ut.

Du får ta av dig kläderna på överkroppen och dina bröst fotograferas med hjälp av Vectra 3D-kameran. Bilderna laddas upp i datorn som sedan genererar en trediemensionell bild av dig.

I nästa steg väljer du tillsammans med din plastikkirurg eller sjuksköterska mellan olika typer och storlekar av implantat.

Tittar på bilden – ur alla vinklar

En tredimensionell bild genereras av hur du och din kropp kommer att se ut med just det valda implantatet.

Bilden kan roteras i 360 grader vilket gör att du kan se hur brösten kommer att se ut i alla vinklar. Du kan till och med se hur det kommer att se ut när du tittar ned på dina egna bröst.

På operationsdagen

Egen sängplats

På operationsdagen checkar du in på kliniken den tid du blivit kallad till oss. När du har fått en egen sängplats och klätt om kommer vi in och tar prover och ger dig lugnande medicin.

Mätningar enligt AK-metoden

Efter det träffar du din plastikkirurg som gör mätningar på din kropp enligt AK-metoden, för att fastställa exakt hur implantaten ska placeras för bästa resultat. Kirurgen tar också bilder som läggs in i din patientjournal för uppföljning efter operationen.

Därefter får du komma in i operationssalen och träffa den narkospersonal som söver dig inför operationen.

Operationen tar cirka en timme

En bröstförstoring tar cirka en timme och utförs alltid under narkos. När du är sövd gör kirurgen ett snitt i vävnaderna och skapar på så sätt en ficka där implantatet ska placeras.

Vanligast på Akademikliniken är att snittet placeras i vecket under bröstet. Men i vissa fall kan man placera snittet i armhålan eller i kanten av bröstvårtan.

När snittet placeras under bröstet sker det precis i kanten av implantatet och sys med en speciell teknik, som gör ärret princip osynligt med tiden.

Försvårar inte amning

Implantatet placeras antingen bakom eller framför bröstmuskeln. Vilket som passar just dig bäst beslutas tillsammans med den kirurg som ska utföra din bröstförstoring.

Din egen bröstkörtelvävnad ligger alltid framför implantatet och det försvårar inte möjligheten för självundersökning av brösten eller amning.

Efter ingreppet

Återhämtning på uppvakningsavdelning

Efter att operation avslutats och du väckts ur narkosen flyttas du till vår bevakade uppvakningsavdelning.

Där finns personal på plats som kontrollerar att du mår bra och återhämtar dig som du ska efter operation och narkos.

Kvar hos oss 3-6 timmar

När du har vaknat till efter operationen blir du normalt kvar hos oss i tre till sex timmar för omvårdnad och smärtlindring.

Be gärna någon att komma och hämta dig när det är dags att åka hem, då du kan känna dig medtagen efter operationen (du ska inte köra bil själv).

Med dig hem får du recept på smärtstillande medicin och en stadig BH som kommer att fungera som ett stödförband och ska bäras dygnet runt i tre veckor efter bröstförstoringen. Därefter på dagarna under ytterligare tre veckor.

Du når oss dygnet runt

När du går hem efter en operation får du alltid ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken och till den kirurg som har genomfört operationen så att du kan nå oss dygnet runt om något skulle hända och du snabbt behöver få kontakt med oss.

Återbesök efter en vecka

Efter ungefär en vecka kommer du tillbaka för ett återbesök. Då kontrollerar vi bland annat att ärret läker som det ska och pratar om hur du mår och återhämtar dig.

Det är helt normalt att brösten känns spända och svullna under de första en till två månaderna efter en bröstförstoring.

Sport och träning kan du återuppta efter ca tre till sex veckor – diskutera det med din plastikkirurg. Kom ihåg att det kan dröja upp till flera månader innan brösten fått sin slutgiltiga form.

Se före- och efterbilder

Se fler bilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev