Tatuering

I Stockholm utför vår duktiga kosmetiska tatuerare tatuering i rekonstruktivt syfte eller tatuering av permanent make-up i form av förbättrade eller förstärkta ögonbryn, eyeliners och läpplinjer.

Akademiklinikens medicinska tatuerare Jenny Hanzon

Permanent Make-up

Permanent make-up har blivit väldigt populärt av anledningen att man sparar tid och förenklar vardagen genom en mycket precis make-up som inte behöver förnyas varje dag.

Microblading

Vår kosmetiska tatuerare Jenny Hanzon i Stockholm jobbar sedan flera år med tekniken microblading som alternativ till traditionell maskinell tatuering. En teknik för tatuering av ögonbryn som ger ett ännu mer naturligt, finstråigt resultat.

Kosmetisk eller Medicinsk tatuering

Kosmetisk tatuering utgör en viktig del inom den rekonstruktiva plastikkirurgin och dermatologin och brukar då kallas medicinsk tatuering istället. Man kan göra ärr mindre synliga och ”simulera” hår på patienter vars hårväxt upphört på grund av till exempel cancerbehandling eller olika sjukdomstillstånd. Man kan även tatuera en ny vårtgård och bröstvårta i samband med bröstrekonstruktioner efter bröstcancer.

Borttagning av tatuering

Vi har möjligheten att ta bort tatueringar med två olika metoder beroende på typ av tatuering. En klassisk färgtatuering tas bort med hjälp av lasern Fotona QX Max. Kosmetiska tatueringar tas istället bort genom att en speciell pasta appliceras på en öppnad tatuering. Pastan får sedan verka och successivt dra upp pigmentet från huden.